Цялостното затваряне на държавата е вариант, който предлага Институтът за

...
Цялостното затваряне на държавата е вариант, който предлага Институтът за
Коментари Харесай

Черна гора обмисля пълен локдаун

Цялостното затваряне на страната е вид, който предлага Институтът за публично здраве на Черна гора.

Такова решение обаче не може да се вземе без оценката на други виновни институции и на първо място на министерствата на стопанската система и на финансите, съобщи държавният секретар на здравното министерство Борко Байич. Според него, от позиция на епидемиологичния риск, най-добре би било да се затворят границите със прилежащите страни.

Има няколко разновидността за прекосяването през границата. На първо място са по този начин наречените имунизационни паспорти, т.е. удостоверение, че обещано лице е имунизирано, удостоверение, че е преболедувало от ковид и PCR тест като гаранция, че не е било инфектиран през последните 72 часа, сподели Байич.

Той добави, че през последните дни епидемиологичната конюнктура е постоянна, като акцентира, че ограниченията в страната са строги. Според него, затварянето е най-хубавият метод да се понижи епидемиологичният риск в случай, че ограниченията не се съблюдават прецизно.

Байич съобщи, че страните, които вкараха локдаун, съумяха да понижат стъпката от нови случаи, само че сходен резултат трае единствено няколко месеца, а решението за сходен режим не се взема елементарно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР