Цялостно реконструираният надлез над жп линията и бул. Славянски“ в

...
Цялостно реконструираният надлез над жп линията и бул. Славянски“ в
Коментари Харесай

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие реконструирания надлез в Стара Загора

Цялостно реконструираният надлез над жп линията и бул. „ Славянски “ в Стара Загора ще бъде открит предварително. Официалната гала ще се състои на 3 февруари от 10:00 часа. Гост ще бъде министър председателят Бойко Борисов.

Съоръжението свързва центъра на града с индустриалната зона и е най-удобната връзка с детелината на автомагистрала „ Тракия ”.

Изградена е четвърта лента, която ще облекчи автомобилния трафик. Досегашните Т-образни кръстовища на бул. „ Славянски ” са сменени с кръгови, които ще улеснят достъпа до надлеза.

Основният ремонт на оборудването е част от план „ Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в Стара Загора – ІІ фаза “, който се извършва от 2 януари 2018 година и е с дълготрайност 36 месеца. Общата стойност е 14 727 612, като безвъзмездната финансова помощ е 13 967 992 лв., а личният принос – 759 619 лв.. Проектът включва още построяването на Система за ръководство на градския превоз, въвеждане на Автоматизирана система за таксуване и Рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусно хранилище.

Шофьорите на първите коли, които преминат през реконструирания надлез след формалното му разкриване, ще получат като подарък книгите „ Васил Левски. Дяконът (Черти от живота му) ” с създател Захарий Стоянов и детската историческа повест от Антон Дончев „ Как кан Алцек срещна крал Гримоалд “, които са издадени от Фондация „ Трейс за хората “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР