Цялостната Програма за развитие на селските райони (ПРСР) за новия

...
Цялостната Програма за развитие на селските райони (ПРСР) за новия
Коментари Харесай

Зам.-министър Бурджев се срещна със земеделски производители от област Габрово

Цялостната Програма за развиване на селските региони (ПРСР) за новия програмен интервал 2023-2027г. разиска заместител министърът на земеделието Стефан Бурджев по време на визитата си в област Габрово. Там той се срещна със аграрни стопани, с които разискаха и въпроси, свързани с подпомагането на бранш „ Земеделие “.

„ Тази среща демонстрира съкращаване на дистанцията сред Министерство на земеделието, Областната работа „Земеделие“ и земеделските стопани от Габровска област, в името на общата ни цел да се реализира по-интензивно развиване на бранша “, съобщи аграрният заместник-министър.

От своя страна, земеделските стопани обявиха, че са получили средствата по Ковид мярката, ангажимент, който Министерство на земеделието бе поел към тях.

На срещата, проведена по самодейност на шефа на Областната работа „Земеделие“ Даниел Бурмов участваха и шефът на Дирекция „Директни плащания“ Аделина Стоянова, и шеф Дирекция „Държавни помощи и регулация“ Дора Ненова на Министерство на земеделието, основният секретар на Фонд „Земеделие“ Ивайло Арбов и съпредседателят на Сдружение с нестопанска цел „Национална овцевъдна и козевъдна асоциация“ Симеон Караколев “.

В умозаключение заместител – министър Стефан Бурджев съобщи, че за него тази среща е била извънредно потребна и с помощта на нея се е срещнал с още значими елементи за мощните и слабите страни в бранша. „ Ръководството на Министерство на земеделието продължава да поддържа директен разговор с сектора и да търси способи за решаването на поставените въпроси. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР