Цялостната дейност на социалистките в област Стара Загора ще бъде

...
Цялостната дейност на социалистките в област Стара Загора ще бъде
Коментари Харесай

Депутатът от БСП Донка Симеонова: Наредбата за приобщаващо образование трябва да бъде отменена

Цялостната активност на социалистките в област Стара Загора ще бъде под знака на самодейността " Жени против насилието ". Това стана ясно от срещата на народния представител Донка Симеонова и ръководителят на регионалната конструкция на жените-социалистки Донка Динева с казанлъшки активистки. Жените от Българска социалистическа партия в района възнамеряват полемики, зелени акции, конференции, пътуващи конгреси и начинания в областта на образованието.

„ В народен мащаб са планувани законодателни начинания в поддръжка на млади фамилии, самотни дами и възрастни, както и такива по проблемите на равнопоставеността ", сподели Симеонова, представяйки концепциите от националния конгрес на социалистките.

По думите ѝ множеството срещи, които е провела са свързани с желанието на хората да се ограничи експанзията измежду учениците, по тази причина и главната тематика би трябвало да се сложи в учебното заведение. В срещата участваха и общинските съветнички на левицата Моника Динева и Теодора Иванова, които предложиха съответни ограничения за предварителна защита на насилието.

„ В актуалната просветителна нормативна уредба липсват принадлежности за работа с нападателни възпитаници. Учители в страната неведнъж показват своето неодобрение от Наредбата за приобщаващото обучение. ", разяснява депутатът от Комисията по образованието и науката в 44 Народно събрание. По този мотив Симеонова, дружно с депутатите Веска Ненчева и Ирена Анастасова, питат министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в петък какви са изводите на министерството по отношeние на прилаганата Наредбата.

Донка Симеонова е безапелационна, че Наредбата за приобщаващото обучение би трябвало да бъде анулирана, защото е прекомерно бюрократична, неработеща, с неефективни ограничения, в нея липсва съгласуваност сред институциите, лишава времето на учителя за работа с учениците и неограничава експанзията в учебно заведение, по мнението на учители, шефове и на родители, пристигнали в приемната ѝ.

Наредбата няма финансово и кадрово поръчителство, с цел да се трансформира в работещ и потребен документ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР