Цялостен ремонт е извършен на сградата на ул. Петко Стайнов“

...
Цялостен ремонт е извършен на сградата на ул. Петко Стайнов“
Коментари Харесай

Сградата на Приюта за бездомни във Варна е изцяло ремонтирана

Цялостен ремонт е осъществен на постройката на ул. „ Петко Стайнов “ № 7 във Варна, където са ситуирани Приютът за бездомни и обществено слаби лица и Кризисният център за деца, оповестяват от общинската пресслужба.

Дейностите са осъществени от плана " Подобряване на обществената инфраструктура “, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “.

Сградата е издигната в интервала 1975-1977 година и беше в тежко положение. Вече са актуализирани двата пететажни блока – блок А и блок Б и фоайето, което съставлява „ топла връзка “ сред тях. Извършените строително-монтажни действия включват ремонт на покрива, слагане на топлоизолация на цялата постройка, сменена част от дограмата, построена нова ВиК и ел. апаратура и други. Помещенията в постройката са с нови настилки, обзавеждане и съоръжение в баните.

Осигурена е налична архитектурна среда – инсталирани са два асансьора и рампи за хора с увреждания. Предстои потребителите на Приюта за бездомни лица ще бъдат поетапно върнати в интервала май-юни.

На символичното разкриване участваха ръководителят на плана Надя Савова, зам.-кметът Коста Базитов, шефът на дирекция „ Социални действия “ Таня Василева и представители на строителната компания и компанията по контрол.

Това е следващата инвестиция в обществената инфраструктура на ул. „ Петко Стайнов “. Обновени бяха Центърът за грижа за лица с разнообразни форми на деменция, както и Центърът за деца със специфични просветителни потребности
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР