Цяло село стои на сухо, докато компетентните институции решат да

...
Цяло село стои на сухо, докато компетентните институции решат да
Коментари Харесай

Цяло село седи на сухо заради скандалната кметица на Куклен и главния й инженер

Цяло село стои на изсъхнало, до момента в който способените институции решат да се задействат. За неволите на Руен пред Plovdiv24.bg описа кметът на кукленското село Здравко Куманов. " Подал съм докладна, през днешния ден следобед се събира комисия за идната общинска сесия. Ще забележим дали казусът ще залегне в нея ", разяснява той и бе безапелационен - в случай че не се откри решение, ще се стигне до протестни действия. 

По думите му всичко идва от там, че дебитът на водата към селото е извънредно непълен, а от община Куклен са издали строително позволение за два имота - от към 10 и 5 декара. Статутът на земята е заменен, притежателите обаче пускат тръба, която гълтам цялата вода на селото. 

Plovdiv24.bg научи, че в реалност има проблем. От ВиК сдружението още през 2016-та година са възнамерявали в допълнение водохващане за село Руен и са готови  да влагат в него. Проектите също са подготвени, само че към този момент трета година се чака строително позволение, което обаче община Куклен по този начин и не издава макар срещите сред управлението на ВиК, кметицата Мария Белчева и основният инженер Тодор Лозанов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР