Цяло село гледа Световното първенство по футбол на огромни екрани

...
Цяло село гледа Световното първенство по футбол на огромни екрани
Коментари Харесай

Пълен абсурд: Изядено от комари село гледа Световното на брега на Дунав, за да се прочуе в света

Цяло село гледа Световното състезание по футбол на големи екрани на брега на Дунав. Жителите му споделят, че желаят да се прочуят с това из целия свят. Футболният празник навън се случва макар голямата горещина и още по-големият проблем с големите комари, предава Нова телевизия.

По думите им, даже големите кораби, плаващи по река Дунав, пускали котва, привлечени от миризмата на футбол и скара под лъчите на мощното слънце.

" С общ, групов труд построихме това табло, направихме го ", споделя локален гражданин на село Байкал. " Призовавам всички туристи, да дойдат и да гледат тук с нас Световното. Да се любуват на нашето село, да видях какъв брой хубаво е тук ", приглася му негова съселянка.

Четете още: Гореща арабка счупи всевъзможни стандарти! Разголи се на Световното и мъжете ахнаха (ВИДЕО)

" Много кораби минават по реката. Тя е оживена, има ужасно доста летовници. Сред тях има доста француpи. Тъй като аз приказвам френски, насочвам към тях една покана ", споделя още разчувстваната жена.



Оказва се обаче, че посещаването на спортната атракция не е толкоз лесна задача. Комарите в селото са толкоз огромни и яростни, че пробиват екрана, на който се гледат срещите.

" Това ни събира. На всеки четири години тука на същото място се събираме. В началото бяхме единствено двама-трима. Но на този стадий всяка четвърта година е празник. Събират се до 60 души ", спомня си началото жителят на село Байкал.

Четете още: Когато добрината няма граници! Тази СНИМКА трогна целия свят

Инсталацията за гледането на мачовете е двойно обезопасена. Запалянковците са се запасили с генератор, ако главният им източник на ток се изразходва и те не съумеят да се насладят на някой сюблимен миг във футболните дуели.

Четете още: Сензацията на Мексико провокира... земетресение

Също по този начин работата по поддържането на туристическата атракция, отдадена на Световното по футбол в Москва, е строго разпределена - едни ловят, други чистят рибата, а трети - пържат.

Припомняме, че жителите на с. Байкал през 2014 година участваха в поредност от еко-беседи, образования и интерактивен тренинг за повишение на знанията и уменията им за справяне с наболял локален проблем, обвързван с нарасналата популация на комарите в региона, от чиито нападения популацията страда през огромна част от годината.
По брега на р. Дунав, край с. Байкал, живее жабата дървесница, заплашен тип, който населява високите треви и храстовидната растителност около реката, и в чието главно меню влизат комарите. По този метод тя се явява един от естествените биологични регулатори на тяхната бройка и със самото си битие способства комфорта на жителите и гостите на селото. Поради замърсяването на крайбрежната линия и унищожаването на нейните местообитания, жабата дървесница стартира да изчезва от този регион, а комарите се развъждат в невиждани размери.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР