Цялата тенис общественост е наясно, че Гаел Монфис е състезател,

...
Цялата тенис общественост е наясно, че Гаел Монфис е състезател,
Коментари Харесай

Щастливият Монфис: Знаех, че съм в чудесна форма и ще бъда много трудно победен

Цялата тенис общност е наясно, че Гаел Монфис е играч, който може да победи всеки един противник, когато има мощен ден на корта. 35-годишният деец се намираше в сложен интервал, откакто нямаше победа от Аустрелиън Оупън насам и получи известния затруднения при слагането на своята трета доза срещу ковид, което не му разреши да играе през последния месец.

Сега обаче французинът още веднъж наподобява в прелестна кондиция, а негова жертва през днешния ден стана самия номер едно Даниил Медведев, който не съумя да разгърне играта си и още веднъж напусна рано шампионата в Индиън Уелс. Така Монфис записа едвам втората си победа в кариерата над настоящ водач в ранглистата, като по този метод направи съществено услуга на Новак Джокович, тъй като сърбинът ще има опция още веднъж да се завърне на челната позиция в класацията на ATP от идния понеделник. Парижанинът пък беше извънредно благополучен от въодушевеното си показване, а ето какво тъкмо показа в последвалото си изявление:

Играх отличен тенис. Знаех, че сега се намирам в чудесна форма и на никого няма да бъде елементарно да ме победи. Винаги е доста особено да надделееш над международния номер едно. Удрях топката извънредно чисто в хода на дуела и в този момент препълвам от самочувствие, тъй че ще се опитам да ходя по течението. Предстои ми среща с Алкарас, чиито резултати са повече от впечатляващи и би трябвало да покаже топ равнището си, с цел да имам късмет да го надвия - приключи Ла Монф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР