Цялата тази финансова пирамида очевидно е нещо твърде голямо, този

...
Цялата тази финансова пирамида очевидно е нещо твърде голямо, този
Коментари Харесай

Крум Зарков за аферата OneCoin: Финансовата престъпност набира скорост

" Цялата тази финансова пирамида явно е нещо прекомерно огромно, този сюжет като за шпионски разказ се е развивал в доста страни. Въобще цялата тази финансова престъпност набира скорост и тя може да бъде ясно и изрично разцепена единствено с доста мощно интернационално съдействие. "
Още по темата
Това сподели в предаването " На фокус " по Нова телевизия служебният министър на правораздаването Крум Зарков, представен от Българска телеграфна агенция, по отношение на следствието, което Съединени американски щати водят против Ирина Дилкинска. Министърът означи, че когато има български жители, предадени на съд в друга страна, би трябвало да следим какво се случва с тях там.

 Дилкинска е поискана от Съединени американски щати, с цел да упражнят те тяхната пълномощия по силата на съглашение. Това е станало през 2021 година, през това време е текло произвеждане и когато българският съд е решил, че са налице учредения тя да бъде пратена, ние сме я предали на Съединени американски щати, изясни Зарков.

На 20 март българката Ирина Дилкинска е предадена на американските управляващи поради обвиняване в присъединяване в незаконна група, основана за машинация и пране на пари. Тя има повдигнато обвиняване по отношение на криптоизмамата " УанКойн " (OneCoin), заяви американското министерство на правораздаването.

" Ние не водим следствието, не знам дали е имало такова и в България, ние в Министерството на правораздаването нямаме отношение към следствието. Ние улесняваме размяната на документи сред съответните способени служби, обезпечаваме, когато е належащо сигурността на индивида, който би трябвало да бъде предаден и го предаваме ", сподели през днешния ден министърът на правораздаването.

" Ще забележим по какъв начин ще се развие процесът в Съединени американски щати, само че в случай че там се откри закононарушение, а тук - не, по едни и същи действия, би трябвало да се замислим ", означи Крум Зарков. Той добави още, че до него не е достигала информация за ориста на Ружа Игнатова.

Правосъдният министър сподели още, че страната ни гледа съществено на отчетите на Държавния департамент на Съединени американски щати, само че те не ни споделят нищо ново.

 Критичен отчет на Държавния департамент за България поради корупцията и противозаконни арести Виж още

" Гледаме на отчетите на Държавния департамент на Съединени американски щати съществено, както гледаме и на отчетите на Европейска комисия, както гледаме на неоправдателните решения на Европейския съд по правата на индивида и както би трябвало да погледнем съществено на аспирациите на нашия български народ. Но те не ни споделят нещо, което не знаем ", сподели Зарков. Според него " има още какво да се направи по високите етажи на властта ". Затова ще предложи още веднъж на Министерски съвет антикорупционния закон, който беше импортиран и в предишното Народно заседание.

" В отчета са показани проблеми, които нашите институции са разпознали. Търси се парламент, който да ги реши ", безапелационен бе Зарков. Той посочи, че с въпросните отчети и глобите по " Магнитски " Съединени американски щати пази личния си интерес. " Те нямат право да се месят в политическите процеси в България. Но имат значение ", посочи министърът на правораздаването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР