Цялата страна е в зелена зона по заболеваемост от COVID-19

...
Цялата страна е в зелена зона по заболеваемост от COVID-19
Коментари Харесай

Цяла България е в зелената зона, в Австрия задължителни маски в транспорта до юни -

Цялата страна е в зелена зона по заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база, демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Заболеваемостта е 50 на 100 хиляди души. 

Чрез целогеномно секвениране са оценени 180 клинични проби със SARS-CoV-2. Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в интервала 1 април - 3 май 2022 година и са изпратени от 23 разнообразни лечебни заведения от 17 области на страната. При всички проби е открит вирусен вид Омикрон и негови подварианти ВА.1 и ВА.2, показват още от центъра. По данни на картата за епидемиологичната конюнктура в страната, разграничена на пет района и указваща заетостта на болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти, инфектирани с COVID-19, всички района са в най-ниския стадий. 

100 са новите случаи на ковид у нас през последното денонощие, демонстрират данните на Единния информативен портал. Това са 4% от направените 2 501 проби. 470 пациенти са в болница, от които 40 - в интензивно поделение. 3-ма души са умряли поради затруднения, свързани с инфекцията. 

От началото на юни Австрия облекчава разпоредбите за носене на маски, поради пандемията от ковид, заяви здравният министър Йоханес Раух, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция. Задължението за носене на маски от вида FFP-2 в градския превоз и супермаркетите, което е годно понастоящем, през лятото ще бъде анулирано за три месеца, съобщи Раух. Маските ще продължат да са наложителни в лечебните заведения и в домовете за възрастни хора. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР