Цялата статия е публикувана в брой 10/2017 г. на Списание

...
Цялата статия е публикувана в брой 10/2017 г. на Списание
Коментари Харесай

Корени от глухарчета ме спасиха

Цялата публикация е оповестена в брой 10/2017 година на Списание 8

Корени от глухарчета ме избавиха

Раково образувание с размер 61 милиметра изчезва единствено за месец


Читателите на Списание 8 знаят добре, че в никакъв случай нищо не се случва инцидентно. И че доста постоянно един инцидентен диалог може даже да избави живот. Точно това е станало с Венета Никова от Орешак, близо до Варна. Благодарение на своите съседи тя съумява да стопи злокачествено образувание.

На 8 декември 2016 година Венета отива на гинеколог заради зародил дискомфорт. При прегледа ù откриват раково образувание с израстъци, структурирано като киста, с размер 61 мм. Гинеколожката ù изяснява, че защото не изпитва болки, оперция не се предлага, тъй като доста постоянно при отстраняването на образуванието се получават разсейки и по този начин пораждат по-сериозни проблеми.
ШОК И УЖАС

Единственото лекуване, което ù предписва, са таблетки на билкова основа с червени боровинки, само че те не са за образуванието, а за различен здравословен проблем, който пациентката има. Така Венета стартира да търси различен тип лекуване. И съумява да го откри.
Две седмици по-късно, на 22 декември 2016 година, образуванието е на половина изчезнало и към този момент е 34 мм. След месец съвсем няма диря от казуса, а когато неотдавна отива на надзорен обзор, лекарите установяват, че освен кистата я няма, само че и огромна част от миоматозните ù възли са изчезнали. Как е станало това?

ЖЪЛТО ГЛУХАРЧЕ С ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

След като Венета изяснява казуса си на съседите си, те ù описват за техен другар от Варна, който се излекувал от рак на белия дроб, като три месеца ял корени от глухарчета и пил сок от алено цвекло.    Историята въодушевява Венета да опита това (не)традиционно лекуване.

Тъй като става въпрос за нейното здраве, преди да се захване с корените от глухарчета, тя взема решение да изследва тематиката. С изненада открива, че само във форумите има информация по въпроса. Навсякъде се твърди, че би трябвало да се приема по един корен, само че тя скоро открива, че това е доста релативно разбиране. Изучавайки реакцията на своето тяло при приема на разнообразни дози глухарчета, тя стига до извода, че за нея е най-добре да взема заран и вечер корен с размера на палец, а когато коренчетата са тънки, тя събира няколко вкупом, с цел да се реализира същият този размер.
Корените би трябвало да бъдат откъснати не повече от 2-3 дни преди консумация, защото бялото мляко е лековитото в глухарчето, а след време то изсъхва и изчезва. Коренът би трябвало да се изплакне, тъй че по него да няма останала пръст, само че другояче няма потребност да минава през термална обработка. Някои го хрупат като морков, други го режат на ситно в салатите си, с цел да не им пречи леко горчивият усет. Венета, си го прави на смути. Първо поставя корена в мощен блендер; по-късно прибавя по една стиска коприва, листа на глухарче и на широколист живовляк. След това прибавя чаша вода, лъжица зехтин и щипка хималайска сол. Резутатът е към две чаши, които я пречистват и енергизират.
   
ТРИ В ЕДНО

Венета има 3 съвета към хората, които избират да употребяват корените от глухарче. Първо - да не се свенят да ровят из парка. Второ - да употребяват лопата, тъй като почвата рядко отпуска повече от 10 см от корена при дърпане. Третият съвет е даже откакто болестта е преборено, приемът на корени от глухарчета да продължи още няколко седмици.
Дали коренът от глухарчета е универсално лекуване на рака, не знаем, само че сигурно точно то е чудото, от което Венета се е нуждаела.


Повече за лечебните свойства на глухарчето и за меда от глухарчета прочети в бр. 10/2017 година на Списание 8.
Купи броя от тук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР