Цялата шумотевица около разследването на Делян Пеевски в САЩ по

...
Цялата шумотевица около разследването на Делян Пеевски в САЩ по
Коментари Харесай

Защо медии на Д.П. твърдят, че Д.П. не е обект на закона „Магнитски“

Цялата шумотевица към следствието на Делян Пеевски в Съединени американски щати по закона “Магнитски “ е цялостна небивалица. Такова изобщо не съществува. Това бе главното обръщение на изявления в два пеевски вестника, които съгласно него самия към този момент не са негови. Не са, не са, но го бранят като памфиловци Москва…
В обявата, тиражирана във въпросните 100 нюанса кафяво медии, се цитира мнение на Томас Лок от BGR Public Affairs. Именно той бил споделил, че няма такова следствие, нито господин Пеевски е част от него. Фрог нюз се свърза господин Лог и го помолихме да изпрати своето мнение. И той го изпрати. Така стана ясно, че по-голямата част от написаното във въпросните вестници не е правилно, а думите на „ топ сътрудника на ФБР “ са изопачени.

В следващия материал без създател и изясненост по какъв начин се случва приемането на въпросното мнение написа: „ Измисленият иск на банкера дезертьор Цветан Василев по Глобалния закон „ Магнитски “ против депутата и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски даже не е обсъждан от US институциите. Всички изказвания в противното, популяризирани основно от финансирания от Василев уебсайт „ Фрогнюз “, са измислици, целящи само и единствено да клеветят главния зложелател на Василев и другарите му олигарси – Пеевски. Това излиза наяве от мнение на някогашния топагент на ФБР и сегашен ръководещ шеф на основаната във Вашингтон BGR Public Affairs Томас Лок “.

Дори Гугъл-преводача да бяха употребили във въпросните издания, отново щяха да видят, че в мнението на господин Лок на никое място не попада да вземем за пример изречението: „ Тази информация е небивалица “. Също по този начин може и да са изгубени в превода и да не познават системата в Америка, само че въпреки всичко даже и на български има разлика сред държавни чиновници и представители на държавното управление, която е срамно да не се прави.

Ще напомним, че съгласно закона на санкциониране предстои " всяко задгранично лице ", за което въз основа на " достоверни доказателства " се откри, че е забъркано в убийства, изтезания или жестоко нарушение на интернационално приети човешки права, или са наранени лица, извадили нескрито случаи на корупция и противозаконна активност на държавни чиновници. Отговорност може да се търси и от държавни чиновници, които са взели участие в корупционни схеми, в това число и за заграбване на непознати активи за персонална полза, както и против всеки, който е подпомагал, спонсорирал или предоставял някаква поддръжка за тази корупционна активност.

Санкциите се постановат еднолично, по решение на президента на Съединени американски щати. И са две: недопускане на територията на Съединени американски щати (което значи анулация или неиздаване на американска виза) и блокиране на банкови сметки или имущество, което се намира там. Законът няма по какъв начин да работи отвън територията на Щатите, по тази причина и ограниченията, които могат да се постановат по него, са лимитирани на територията на Съединени американски щати.

Производството стартира по искане до президента, което обаче би трябвало да е подписано от политически лица: ръководители и членове на комисии в Конгреса или Сената на Съединени американски щати, освен това принадлежащи към разнообразни партии - задачата е да се обезпечи политически консенсус за настояването. И би трябвало да съдържа задоволително достоверни доказателства.

Решенията на президента за налагане или преустановяване на такива наказания са обществени - той се регистрира за тях пред Конгреса.

Как тъкмо е опровергаван от всички страни фактът, че против Делян Пеевски има подаден иск по Глобалния закон " Магнитски " не излиза наяве. В другите медии, свързани с Пеевски информацията се модифицира по още по-некоректен и погрешен метод. Например тук-там е написано, че „ искът не е обсъждан от американските институции “, без да излиза наяве от кои институции откакто има избрана процедура за разглеждане. Твърди се още, че „ информациите за желае на Василев против Пеевски са опровергавани от всички страни “.

„ Монитор “ дефинира депутата и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски като „ главния зложелател на Василев “. В мнението на господин Лог се твърди, че някакви хора някъде настояват неща. За да твърди това на компанията му най-вероятно се заплаща, с цел да реализира лобистки и спешни дейности. Ако не е по този начин, за какво той разпитва за депутата Делян Пеевски.

Фирмата на Томас Лок - BGR Public Affairs e оповестена за топ лобистка компания за 2016 година В нея работят експерти по „ Про-активни тактики, спешна връзка и спешен пиар в обичайните и цифровите медии “. Това се вижда от уеб страницата на лобистката компания.

През 2013 година компанията е получила за своите лобистки услуги 13,7 милиона $, а най-големи нейни клиенти са били Република Индия, Chevron Corp. Украйна и Държавата Казахстан.

Изпратихме на господин Лок обявата от „ Монитор “, в която е представен, само че той ни отговори, че не може да я прочете. Странно е по какъв начин е прочел изявлението с юрист Константин Симеонов обаче, тъй като дава мнение за него.

След като получихме мнението на господин Лок, от което се вижда, че той на никое място не твърди, че няма иск против Делян Пеевски, изпратихме уточняващи въпроси към него и компанията, която съставлява. Надяваме се да получим неговия общителен отговор.

Ще напомним няколко обстоятелството, които удостоверяват освен съществуването на иск по „ Глобалния закон Магнитски “ против депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и основния прокурор Сотир Цацаров, а и се удостоверява, че Пеевски заплаща много съществени възнаграждения на лобистки компании и юристи да го пазят. Уж няма иск и следствие, само че Пеевски наема скъпи адвокатски фирми да го пазят.

В средата на август 2017 година стана известно, че Джоузеф Огъстин от юридическата компания JWI " Джеферсън Уотърман интернешънъл " е внесъл документите, с които мажоритарният притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев публично е изискал от Съединени американски щати, по закона " Магнитски ", да бъдат глобени депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и основният прокурор Сотир Цацаров. Апликацията по Магнитски в Съединени американски щати засяга Пеевски и Цацаров като корумпирани държавни чиновници и извършители на човешки права.

През септември 2017 година от американската правна адвокатска фирма " Морган Люис " (Morgan Lewis Consulting) удостоверяват, че депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски ги е наел, с цел да го пазят по закона " Магнитски ". Информация за това се появи първо във вестник " Монитор ", който е една от медиите, свързани с народния представител и неуспешен началник на ДАНС. Към юриста бяха отправени редица въпроси и от други медии, на които той отговори по този начин:

" Делян Пеевски е наел " Морган Люис " да го съставлява по отношение на молба, подадена към Държавния департамент и Министерството на финансите според Глобалния закон " Магнитски " за отговорност за нарушавания на човешките права " и „ Ще бъда водещият юрист по този случай ", написа Нейтън Хохман, съучастник в Morgan Lewis Consulting в отговор на питане на " Дневник ".

Изпратихме питане до господин Нейтън Хоман за актуалното мнение на Томас Лок от BGR Public Affairs, само че към момента не сме получили неговият отговор.

Изданията, които не е ясно сега чия благосъстоятелност са, пишат още, че Фрог нюз се финансира от Цветан Василев. Смело изказване. Добре е основните редактори на въпросните вестници да помислят по какъв начин биха потвърдили това си изказване в съда. Защото ще им се наложи.

Освен това да попитат господин Пеевски дали може да пътува в Съединени американски щати със съответна виза. И в случай че не – за какво?

Освен това, в случай че господин Пеевски счита, че Фрог нюз лъже за протичащото се по закона „ Магнитски “, за какво хаби вестникарско място и нерви да ни нападна вместо да се обърне към прокуратурата да ни повдигне следващо обвиняване – шесто подред. Говори се, че думата му се чува там. Сигурно и основният очевидец по делото против КТБ Бисер Лазов ще се навие да свидетелства, какъв брой му е. Но това са грозни клюки, защото държавното обвиняване е без значение, зачитащо върховенството на закона, некорумпирано и с огромно публично доверие.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР