Цялата предстояща седмица ще е с неустойчиво време, особено в

...
Цялата предстояща седмица ще е с неустойчиво време, особено в
Коментари Харесай

2 седмици дъжд и захлаждане

Цялата идна седмица ще е с неустойчиво време, изключително в западната половина на страната. За интервала рискът от градушки е забележителен. Предстои захлаждане, което ще смъкна температурите до пролетни равнища, оповестява Нова телевизия.

В понеделник и вторник дните ще са слънчеви, само че в часовете следобяд и по здрач в западните региони ще се образуват единични гръмотевични облаци с временен дъжд и гръмотевици. Дневните температури ще са сред 30 и 35-36 градуса.

В сряда ще вали още веднъж в западната половина на страната, само че количествата ще са по-значителни, а гръмотевичната интензивност по-интензивна. В топлата част на деня температурите с леки съмнения ще се запазят.

В четвъртък, петък и събота над Балканите ще премине леден атмосферен фронт. Атмосферата ще е нестабилна в цялата страна.

Валежи ще има на доста места, с бурна гръмотевична интензивност. Температурите ще се намалят осезаемо и в самия завършек на седмицата ще са със стойности, типични за пролетта, в интервала 20-25 градуса. По-топло ще остане в Източна България.

В най-високите елементи на планините, в студената част на денонощието, термометрите има възможност да допрян показания, близки до нулата.

След 10 юли валежите ще се лимитират в източните региони, а на запад ще е преобладаващо слънчево.

Около средата на идната седмица ще има ден-два със умерено и ветровито време без превалявания и с повече слънце.

След това следва ново навлизане на леден въздух, още веднъж с превалявания и гръмотевици.

Дневните температури ще се задържат по-ниски от нормалните. Едва след 15 юли летните стойности на термометрите (около и над 30 градуса) ще се възстановят.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР