Цялата позиция на Карлос Контрера от ВМРО:``Да изкараш въоръжени с

...
Цялата позиция на Карлос Контрера от ВМРО:``Да изкараш въоръжени с
Коментари Харесай

Карлос Контрера: СДВР се опитва да замаже случая с битите българи на бул. „Витоша“

Цялата позиция на Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация:

``Да изкараш въоръжени с дълго автоматизирано оръжие служители на реда по улиците на София е рисково. Това илюстрира нелепостта и тоталната непросветеност на висшите управителни фрагменти в Министерство на вътрешните работи, т.е. ведомството се ръководи от хора, които не са за тия постове.

Между другото тези чиновници не са извадени с цялото снаряжение, което демонстрира ясно, че задачата е да плашат гаргите, да основават подправено чувство за сигурност и да показват мускули пред редовия жител... Не ми е известно равнището на заплаха да е повишавано, което води до въпроса спазен ли е протоколът, с цел да се изкарат патрули с автоматизирано оръжие по улиците.

Дислоцирането на такива сили в пешеходна зона с дълго автоматизирано огнестрелно оръжие е неточност. Не дай, Боже, да стане някой сакатлък като преди към тридесет години на Петолъчката, когато патрул на Министерство на вътрешните работи простреля след инцидентен откос с автомат Калашников жител.

Дислоцирането на такива сили би трябвало да бъде към мигрантските лагери и точки като Лъвов мост и Женския пазар, само че не мисля, че би трябвало да се пускат патрули с автомати най-малко на този стадий. Между другото на Лъвов мост патрулно-постовата активност от нощес е засилена, което е добре.

Лошото е, че това е СПО - профилирана интервенция, както го съобщи и зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи, което прави дейностите моментни и единствено около съответните случаи. Това значи, че след две-три седмици тези сили ще бъдат изтеглени и отново ще е както досега. Настоявам засилените патрули, в това число силите на Жандармерията, да влязат в постоянните графици и да патрулират по проект, а не изключително. Малка, само че основна разлика!

Задължително защитата на трите лагера - Овча купел, Военна рампа и Враждебна би трябвало да бъде поета от Министерство на вътрешните работи, а към тях да се направи разстановка за обходи както на пеши, по този начин и на моторизирани патрули от Охранителна полиция и Жандармерията. Точно там би трябвало да са и чиновниците от Жандармерията с автоматите!

Разбира се, и трите центъра за настаняване на мигранти би трябвало да бъдат затворени и преместени отвън обитаемоте места по турската граница. Има задоволително някогашни казарми и поделения надалеч от градове и села около границата.

Необходимо е Столична дирекция на вътрешните работи да профилактира целия престъпен контингент, обвързван с трафик на хора и каналджийство. За страдание полицейският чадър над сходни хора продължава, което ги охрабрява да не престават с вкарването на незаконни мигранти на българска територия и превозването им към Сърбия.

И не на последно място - слушам, че Столична дирекция на вътрешните работи са натискали, задържали и тормозили български жители, в това число малолетни, тъй като ходели по улиците на групи... Това би трябвало да се проверява от Вътрешна сигурност! Не може да се лимитират права на жители, тъй като са несъгласни с наличието по улиците на мигранти. Напомням на висшето управление на Министерство на вътрешните работи, че техен дълг и работа е да пазят българските жители, а не мигрантите.

Столична дирекция на вътрешните работи се пробва да замаже случая с битите българи на бул. „ Витоша “. Работната им версия е битов случай, влошени връзки, което не кореспондира с обществено известни обстоятелства. Явно проверяващият орган подценява наличието на клипа, в което причинителите показват фразата „ ал-Салаам “, която се употребява в подтекста на мира/светът на Аллах. Това придава избран набожен смисъл на дейностите им, който аз пояснявам, че се считат за завоеватели. Задържаните две лица от Египет и Сирия незаконни мигранти ли са, по какъв начин са влезнали и какво вършат в България? Оказва се, че са организирали навалица от към 30 индивида, с цел да нанесат побой на български жители, един от потърпевшите е с прорезна рана. В най-хубавия случай имаме състав на едро безчинство. Много апелирам Столична дирекция на вътрешните работи да не замита истината и да не извърта нещата, тъй като недоволството е огромно и дейностите им по замитане на случая се поясняват като изменничество против българите и България. Знаем по какъв начин се санкционират по традиция предателите, нали?``

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР