Цялата общинска администрация на Варна е призована на съботник, насрочен

...
Цялата общинска администрация на Варна е призована на съботник, насрочен
Коментари Харесай

Български град връща Съботниците

Цялата общинска администрация на Варна е призована на съботник, плануван за 27 април, като концепцията е такава акция по разчистване на града да не е еднократен акт, а да се направи серия. 

Служители на администрацията и районните кметства, дружно със сметопочистващата компания ще извършат огромно разчистване на булеварди, улици и площади, ободряване на междублокови и зелени пространства във всички региони на общината, изясни кметът Благомир Коцев.

Акцент в акцията ще бъде почистването на площада, както и колонадата на входа на Морската градина, разгласи кметът Благомир Коцев.

В самодейността ще се включи цялата администрация и районните кметства, ще се употребява и спомагателен запас от сметопочистващата компания, която ще ангажира за задачата техника от прилежащи области и общини.

Това няма да е еднократна процедура, а ще продължи и отсега нататък, изясни още кметът.

Община Варна приканва всички жители, бизнеса, общински и държавни структури, институции, обществени и културни институции да се включат интензивно в грижата за чистотата на нашия град.

В отговор на въпроси от медии, Коцев напомни, че в контракта на сметопочистващата компания през летните месеци е заложена по-голяма кратност на разчистване, както и потреблението на повече техника и човешки запас. Ще работим и в посока да се слагат повече контейнери наоколо до домовете на хората, сподели кметът.

Той разясни, че и все още съществува график за извозването на едрогабаритния боклук, който се изхвърля към контейнерите за боклук и прикани жителите да го съблюдават. Паралелно с това се работи в посока създаване на профилирани площадки за едрогабаритен боклук, както и да се основат условия за изхвърлянето на  зеления боклук, оповестяват от пресцентъра на общината.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР