Цялата Мара втасала“ трябва да е мотото на русенските управнициБулевард

...
Цялата Мара втасала“ трябва да е мотото на русенските управнициБулевард
Коментари Харесай

Нямаме нормален път до Русе, но ще строим втори мост и летище

„ Цялата Мара втасала “ би трябвало да е мотото на русенските управници

Булевард " Тутракан " се е трансформирал в буферен паркинг, където поради натоварения трафик и големите тапи всекидневно стават произшествия. Над 100 милиона лева е  " гушнала " страната, а от АПИ дори не могат да поддържат русенския бул. " България ", който се разрушава поради същите тези камиони, от които събира такси.

Като гарнитура на всичките им цели пристигна и " водния цикъл ", при който ВиК буквално сковава Русе, за да може да се усвоят над 120 милиона лв..

Лиляна Павлова: Изграждането на автомагистралата Русе – Велико Търново стартира през 2017 година



Припомняме заричане на към този момент позабравената Лиляна Павлова, обещано преди 7 години и неосъществено до ден сегашен.

Според някогашния министър на районното развитие това било изцяло действителен период, в случай че има обезпечено финансиране. Припомняме, че госпожа Павлова не слизаше от ефир, когато трябваше да открие всеки километър новоположен асфалт. 

 Магистрала

Бойко Борисов: Поех ангажимент към Русе. 2017 шъ имате нов път!

" До края на годината да бъде планиран четирилентов път, който да свързва град Русе с Автомагистрала „ Хемус ” до края на 2017 година Това ще направи Русе напълно друг град ", обеща Бойко Борисов през далечната 2015 година. 

Вече сме 2022 и нямаме нов път. На сцената се виждат министър Павлова братя Бобокови, Пламен Стоилов и Цветан Цветанов.

''Без началника нищо не може да се направи'', каза Бойко Борисов, само че очевидно ''началникът'' не дава нов път на русенци.

Вече повече от 7 години, от март 2015 година, единствено се приказва за тая магистрала между Русе и Велико Търново и нещата отново стигат не по-далече от кривата круша. През август същата година тогавашният строителен министър Лиляна Павлова съобщи в медиите, че ще строим “Хемус ” и още 4 автомагистрали и без пари от Европейски Съюз.

През май идната година признава: „ Няма съответни периоди за начало на строителството на магистралата Русе - Велико Търново “.

През ноември 2017 година тогавашният началник на АПИ предвижда, че аутобанът може да е подготвен до 2021 - 2022 година и срокът бил изцяло осъществим. По време на един от кабинетите на ГЕРБ се заприказва за създаване на аутобан сред Капитан Андреево и Русе, който да поеме огромния интернационален трафик. Идеята беше планът да бъде осъществен на концесия с вложения от Катар, само че както всичко дадено от ГЕРБ и това потъна в забвение.

Така угасна и следващата вяра и за бързо създаване на магистрала между Русе и Велико Търново. Да не забравяме, че това размотаване в годините носи доста жертви по настоящето натоварено шосе, изключително в правата сред най-големия ни крайдунавски град и Бяла.

Десислава Атанасова: Влизам в Народното събрание от Русе, ще работя интензивно за автомагистралата Русе - Велико Търново

 „ За нас транспортната инфраструктура е от основно значение. Най-накрая осъзнаха и други, че асфалт не се яде, само че е необходим за развиването на районите “, съобщи Атанасова след парламентарните избори през 2021 година.

Но към днешна дата Десислава Атанасова даже не благоволи да пристигна на среща, проведена от Пенчо Милков, на която кметът и русенските депутатите обявиха, че работят за втори мост и летище в Русе.

Каква е изгодата на русенци от още един мост над река Дунав?

 „ Цялата Мара втасала “ би трябвало да е мотото на русенските управници. Ние нямаме естествен път до Русе, само че ще строим втори мост и летище.

Булевард " Тутракан " се е трансформирал в буферен паркинг, където поради натоварения трафик и големите тапи всекидневно стават произшествия. Над 100 милиона лева е  " гушнала " страната, а от АПИ даже не могат да поддържат русенския бул. " България ", който се разрушава поради същите тези камиони, от които събира такси.

Като гарнитура на всичките им цели пристигна и " водния цикъл ", при който ВиК безусловно сковава Русе, за да може да се усвоят над 120 милиона лв..

Стотици милиони усвоени средства, а крайният резултат е цялостен " ХАОС ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР