Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт.

...
Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт.
Коментари Харесай

Борисов за конфликта между ИТН и ДБ: Цялата им борба е за постове, пари и власт

Цялата им битка е за министерски постове, пари и власт. Нищо друго не ги интересува. Някаква госпожа там с 5,1% на изборите споделила, че би трябвало да се пазят от дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи. За Движение за права и свободи не знам, само че ние желаеме да сме на хиляди километри от това продажно болшинство, което желаете да извършите. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов в град Стамболийски във връзка свадите сред Има Такъв Народ и Демократична България при договарянията им за сформиране на държавно управление. По думите на Борисов най-виновен за сегашната обстановка е Румен Радев и ще се види в идващите дни по какъв начин прикриват доста неща, тъй като най-ги е боязън от това, което са създали.

,,Това, което го говорехме преди две седмици, през днешния ден го чухме в Народното събрание. Че са далавераджии и желаят единствено постове. Още преди 2 седмици му споделих на Слави Трифонов през медиите, да даде основен прокурор на Христо Иванов и той нищо друго няма да желае. Ние не сме се срещали с никой и не желаеме да участваме'', акцентира ръководителят на ГЕРБ.

Според него, в случай че отидем на трети избори, това са половин милиард лв. изхарчени от страната за избори.

Не единствено, че не желаеме да участваме в държавно управление, само че не желая и "Добър ден " да ни кажат. Да си създадат държавно управление и да си поемат отговорността. Да не ни намесват нас, дано да си създадат държавно управление. Не знам в този момент по какъв начин ще се сдобрят. Тошко Йорданов сподели, че техният министър е шарлатанин. Ние като казахме, че най-хубавият му другар Спецов е шарлатанин, вие си траехте, напомни Борисов и бе безапелационен, че ГЕРБ е подготвена за избори и ще усили своя резултат, само че за страната е по-добре в този момент да създадат държавно управление и да си поемат отговорността.

,,Признавам вота на хората и дано първият да направи държавно управление. Това е демокрацията. Да не ни поставят, че участваме в някакви преговори'', прикани Бойко Борисов.
,,Това е демокрацията по Рашковски и Радевски, която Христо Иванов желае да наложи. Другите купуваха гласове крепко и по тази причина в този момент са уплашени, тъй като ние без нищо имаме колкото тях. Другите партии ходеха по предприятията, само че тях дали са ги викали да ги предизвестяват да не вършат корпоративен избор? И Демократична България, и Има Такъв Народ ходеха по предприятията. Полицаите не са отговорни, като имат подобен министър като Бойко Рашков. На тях им е неловко да вършат това'', уточни ръководителят на ГЕРБ във връзка терора над симпатизантите на ГЕРБ в дните преди изборите на 11 юли.

,,Цялата страна беше с техни билбордове, през 1 километър на автомагистралата. Тези пари от къде са?'', попита Борисов.

От Стефан Янев три упрека чух към нас сутринта, разбирам го индивидът, че му е неловко и неслучайно е излязъл през задния вход на Народното събрание. Първото е, че сме давали по 50 лв. на пенсионерите. Да му кажа, че не може това да е укор, че сме дали на 2,4 милиона пенсионери пари за медикаменти по време на пандемията. Вторият укор е за Северозапада – за какво сме правили „ Хемус “ и Ботевград-Видин. Ами тъй като има потребност от развиване и там. И третото е, че сме давали безплатно пари на бизнеса при Коронавирус рецесията. Упреците на Стефан Янев са наша реклама, безапелационен бе водачът на ГЕРБ.

Той напомни, че Българска социалистическа партия са банкрутирали най-вече банки.

,,Сега първото, което направиха, е да се хвърлят на ББР. Само че Кирил Петков сподели, че банката е капитализирана и е в цветущо положение. Сега борбата е по какъв начин да я източат. С сложени компании сякаш за Ай Ти, ще дават по 5-10 милиона необезпечени и те няма да ги върнат'', предизвести Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази възмущението си, че в новия вид на Плана за възобновяване е очакван 1 милиард за 1 гигават слънчеви паркове и попита хората от това ли най-вече имат потребност?

Обещали са мангизи на някой, с цел да купят от тях батериите, уточни Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР