Цялата държава е мобилизирана, за да завърши този проект с

...
Цялата държава е мобилизирана, за да завърши този проект с
Коментари Харесай

Министър Алексиев след инспекцията: В интерконектора с Гърция няма газ, строежът не е приключил


Цялата страна е мобилизирана, с цел да приключи този план с газовата връзка с Гърция. Това е безспорен приоритет както за служебното държавно управление, по този начин и за кризистния щаб, сподели енергийният министър Христо Алексиев  Христо Алексиев Христо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „ Международни след инспекцията по основни обекти от интерконектора Гърция - България, съобщи БТВ. 

Той акцентира, че в интерконектора не е открит газ, а продължаващи строителни действия. 

Алексиев е безапелационен, че се поставят денонощни старания, с цел да се приключат всички дейности за завършването на обекта. 

“Огледахме всички местоположения, които са сериозни и проблематични. Набелязали сме решения. Строителят би трябвало да приготви график. Искам цяла стратегия от строителя още през днешния ден ”, сподели той.

“Остава още един сериозен проблем и той е обвързван със скадата, която ръководи целия интерконектор. Без приключването на тази скада интерконекторът няма по какъв начин да работи ”, изясни енергийният министър. 

По думите ми всичко би трябвало да завърши до началото на отоплителния сезон.

Трябва да стабилизираме финансово “Булгаргаз ”, тъй като там ситуацията е доста тежко, добави той.

“Не са отказани танкерите с полутечен газ. Поискахме удължение на офертата за танкерите ”, сподели Алексиев във връзка изявлението на някогашния министър председател Кирил Петков за това, че офертата за 7-те танкера с полутечен газ от Съединени американски щати са отказани. 

„ Отсрочката е две седмици, защото сега “Булгаргаз ” не може да заплати тези количества, не сме ги отказали “, добави той.

" Не знам кой е споделил, че този план е подготвен. На мен ми наподобява на първокласна постройка с мебели без ток и без прекрасен достъп ", сподели министърът на районното развиване и благоустройството.

Документацията ще бъде тествана и от ДНСК. Целим това, с цел да може когато градежът бъде подготвен, да може безусловно на идващия ден да има газ по тръбите. Хубавото е, че тръбопроводът, който беше показан като неготов, към този момент е съвсем подготвен. На първия стадий от построяването на интерконектора ще бъде влизането му в употреба, а към този момент във втория стадий ще останат отвесна планировка, пътищата и неща, които не са от директно значение по отношение на експлоатирането на обекта, тъй че този обект да може да бъде въведен в употреба в най-скоро време, добави Шишков. 

Регионалният министър бе безапелационен, че инспекции ще има всеки ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР