Цялата държава е мобилизирана, за да помогне на строителя да

...
Цялата държава е мобилизирана, за да помогне на строителя да
Коментари Харесай

Газ не открихме, само неприключили работи: Алексиев за интерконектора с Гърция

Цялата страна е мобилизирана, с цел да помогне на строителя да завърши обекта - това съобщи служебният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев по време на ревизия на газовата връзка Гърция-България. 

" Остава още един проблем и той е обвързван със скадата, която ръководи целия интерконектор. Без привършване на скадата, няма по какъв начин да работи интеконекторът " , уточни Алексиев. 

" Ние газ през днешния ден не открихме в интерконектора, открихме единствено неприключили строителни работи , само че вършим всичко допустимо в най-бързи и ускорени периоди всичко това да бъде реалност ", сподели още той и добави, че се надяват да завърши до началото на отоплителния сезон. 

На въпрос дали ще бъдат възобновени диалозите с " Газпром ", министър Алексиев уточни, че би трябвало да се работи редовно и предпочитано. 

" Първи приоритет за нас е газовата връзка, втори приоритет е стабилизиране на " Булгаргаз " . Без значение кой ще е снабдител - в случай че " Булгаргаз " няма средства да разпрати тези доставки, въпросът за това кой е снабдител става неправилен ", сподели той. 

На брифинга пред медиите стана ясно, че Кризисният щаб работи и когато има съответни резултати и решения, те ще бъдат обявени публично. В тази връзка на следващия ден ще бъдат оповестени подготвени резултати, свързани с финансовото стабилизиране на " Булгаргаз ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР