Цялата администрация на Садово е извън сградата на общината. Беше

...
Цялата администрация на Садово е извън сградата на общината. Беше
Коментари Харесай

Кметът на Садово разказва за ужаса от земетресението-Било е и хоризонтално и вертикално

Цялата администрация на Садово е отвън постройката на общината. Беше много мощно и стряскащо. Това коментира кметът на Община Садово Димитър Здравков във връзка на земетресението от ранния следобяд в сряда.

Той заяви, че трусът е бил и отвесен и водоравен. Хората се притесняват да не се повтори, по тази причина изчакват на открито. Към момента няма подадени сигнали за разрушени здания, сподели кметът, а полицията в общината прави обход.

От полицията в Пловдив оповестиха, че досега няма подадени сигнали при тях за потърпевши в региона и за опустошения. Няма подадени сигнали и на 112.

„ Нямам взор към улицата, само че хора изскочиха на терасите. Кучетата на съседите се разлаяха “, описа читателка, която живее в Пловдив.

Регистрирани са и вторични земетресения. Земетресението е било усетено и по високите етажи в София, както и по доста места в Северна България. Особено мощно е усетено в Плевен.

Според пловдивчани, продължителността е била сред 2-3 минути.

„ Разлюля ни доста мощно, уплашихме се, без значение от това, че сме на четвъртия етаж на офис на постройка. Не знаем по какъв начин се е усетило по високите етажи “.

Хората в село Крумово, което е в непосредствена непосредственост до епицентъра, са се изплашили доста, заяви кметът Румяна Самоковарева. По нейните думи има паднали комини и тухли от постройките на комините и читалището.

Трусът бе усетен за към 15 секунди в столицата.

„ Към този момент  в оперативния център на РДПБЗН – Пловдив нямаме получени сигнали за нанесени вреди от двата  труса, които бяха усетени в Пловдивска област малко след 15ч. Два пожарни автомобила от Асеновград – превантивно ще извършат обход на съществени улици и булеварди в града.  Още един път – към този миг обстановката е спокойна “, споделиха от Пожарната в Пловдив пред БЛИЦ.

„ Земетресението в района е усетено по високите етажи на жилищни и административни здания. Няма получени никакви сигнали за някакви вреди или потърпевши хора “, уведомяват от пожарната в Пазарджик.

В 15:28 часа земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер раздруса България. Епицентърът му е бил сред селата Садово и Кочево, дълбочината му е била на 2 км.

Трусът е усетен в Хисаря, в Карлово и в София.

В Стара Загора по високите етажи са се отворили шкафове. Земетресението е било усетено в Плевен и по високите етажи във Велико Търново.

Има сведения, че са го сетили и в елементи на Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и Северна Македония.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР