Цяла Украйна осъмна от сирени заради въздушна тревога. Русия е

...
Цяла Украйна осъмна от сирени заради въздушна тревога. Русия е
Коментари Харесай

Русия отприщи нова жестока атака по Украйна. Има убити /обновена/

Цяла Украйна осъмна от сирени поради въздушна паника. Русия е изстреляла 41 крилати, балистични, авиационни и зенитни ракети против Украйна, заяви командването на украинските военновъздушни сили. 21 от тях са унищожени от украинската Противовъздушна отбрана.

 

Първоначално бе обявено за една жена, убита при ракетния обстрел в Киев. По-късно кметът Виталий Кличко осведоми, че дамата е жива. Четирима са ранени, заяви ръководителят на градската военна администрация Сергей Попко. В региона на Харков жертвите са четири, осведоми началникът на районното военно ръководство Олег Синегубов. Най-малко 11 души са откарани в болница. Един умрял има в Павлоград в Днепропетровска област.

.

.

Причинени са съществени материални вреди. В Святошинския регион на Киев се е запалил апартамент в многоетажна жилищна постройка и са развалени балкони. В същия регион са се запалили коли и нежилищна двуетажна постройка. В друга жилищна постройка в един от жилищата е открита недетонирана бойна глава на ракета.

.
Олег Синегубов, Telegram

 

В Дарницки регион на Киев парчета са паднали върху покрива на многоетажна жилищна постройка, както и на територията на детска градина. Не са породени опустошения.

 

От Кремъл показаха, че офанзивата не е " съветски отговор на неделната офанзива против пазара в Донецк ". Експлозиите в неделя на пазара Mercury в югозападните околности на Донецк убиха 27 души и раниха минимум 25 души. Назначените от Москва управляващи настояват, че украинската войска е нанесла артилерийски удар по пазара - изказвания, които Киев отхвърли. Говорителят Дмитрий Песков уточни, че Русия не се цели в цивилна инфраструктура, макар многочислените доказателства в противоположното.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР