Цяла Стара Загора излезе по улиците на града, за да

...
Цяла Стара Загора излезе по улиците на града, за да
Коментари Харесай

Цяла Стара Загора излезе на протест срещу насилието, обезобразеното момиче благодари за подкрепата

Цяла Стара Загора излезе по улиците на града, с цел да изрази възмущението си от бруталния случай на принуждение по отношение на 18-годишно момиче. Те упорстват за правдивост и цялостно следствие на случая.

Множеството се събра пред правосъдната палата в Стара Загора, откъдето е жертвата на офанзивата с макетно ножче. Хората започнаха да се събират час преди публично оповестеното начало на демонстрацията, съобщи Българска национална телевизия.

Бащата на обезобразеното момиче сподели, че тя благодари на хората за поддръжката, която е непредвидена.

„ Развълнувана съм ужасно доста. Не чаках такава поддръжка. Благодаря на всеки, който е тук “, каза Ивелина Михайлова, майка на нападнатото от Георги Николаев момиче, на което бяха направени над 400 шева. 

„ Тя не беседва. Избягва всички тези репортажи. Всичко, което е трябвало, е предадено в полицията “, добави тя.

„ Надяваме се на правдивост - обективна присъда, вярно квалифицирано на телесните повреди по щерка ми “, уточни Михайлова.

Според нея институциите би трябвало да преценяват дали закононарушението да се квалифицира като опит за ликвидиране.

На среща, състояла се през днешния ден с представители на нощни заведения, кметът на Стара Загора Живко Тодоров изиска лица с престъпни прояви да не бъдат употребявани като охранители. Тодоров уточни, че, ако настояването му не бъде задоволено, Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения. 

Случаят провокира вълна от отвращение. Днес се организира Национален митинг в над 40 града у нас довечера.

За потресаващото посягане стана известно в петък, когато близки на измъчваното 18-годишно момиче описаха за извънредно тежките рани, които са ѝ били нанесени. В края на юни тя била призната в болница, където са ѝ създали 400 шева.

В неделя сутринта посоченият за причинител – приятелят на потърпевшата, беше арестуван. Междувременно от прокуратурата обявиха, че форсират следствието по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР