Цяла нощ спасителните екипи отводняваха сгради, болници и подлези в

...
Цяла нощ спасителните екипи отводняваха сгради, болници и подлези в
Коментари Харесай

Младен Маринов: Имаше над 12 критични точки в Пловдив

Цяла нощ избавителните екипи отводняваха здания, лечебни заведения и подлези в Пловдив и помагаха на закъсали във водната буря водачи. Обстановката в града последователно се възстановява. Обилни превалявания имаше и в Асеновград и близките села.

С информация за настояща конюнктура - вижте директното включване на Деница Торньова

Пловдив

Подлезът на ул " Гладстон ", който макар че е след главен ремонт, нощес се трансформира в басейн. Водата доближи метър и десетки водачи закъсаха с колите си. Подобна беше обстановката на множеството съществени улици и булеварди в града. Те бяха блокирани за придвижване. Спешно беше призован спешен щаб, който заседава цяла нощ и координира дейностите сред другите институции. Беше преценено, че няма потребност от оповестяване от бедствено състояние.

Пожарна, полиция, доброволци и екипи на ВиК и EVN работиха цяла нощ и резултатите са на разположение. Няма непроходими улици и булеварди. Сега на ход са чиновниците на почистващите компании, които чистят калните наноси.

Нанесените материални вреди са естествени за сходен вид злополучие, по този начин вътрешният министър заключи обстановката в Пловдив.

Вижте повече във видеото

Наводнени подлези и здания, десетки блокирани във водата водачи, цели квартали без електрозахранване, нарушени връзки - по този начин мина нощта в Пловдив. Само за три дни, градът за повторно остана под вода.
Комисар Георги Мангараков, шеф на РДПБЗН Пловдив: Тази нощ може да се каже, че беше 10 пъти по - тежко, в сравнение с преди две нощи, преди два дни.
Два мола бяха евакуирани. Наводниха се и четири здравни заведения, това наложи 6-ма пациенти да бъдат незабавно преместени от " Паркоспитал " в болница Пловдив. Помощ от избавителните екипи е оказана на общо 30 души, измежду които родилка и майки с деца. Пожарникари от Пловдив, Пазарджик, Карлово, Стамболийски и доброволческото формирование отводняваха улици, публични и жилищни здания до 3.30 след среднощ.

Комисар Георги Мангараков: Тъй като шумът на помпите е спънка на жителите да спят, доста, доста от адресите бяха отказани от самите жители.
И към този миг дежурните екипи се отзовават на сигнали за наводнени здания. Проблемите с електрозахранването към този момент са отстранени. Разчистен е ж.п. секторът преди гара Стряма, където нощният трен от Варна за София се удари в паднали върху релсите камъни и дървета. Няма потърпевши пасажери, провалите са единствено върху локомотива. Някои от влаковете към момента се движат със забавяне от близо половин час.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Имаше над 12 извънредно сериозни точки. Една от тях беше на ръководството на Национална компания " Железопътна инфраструктура ". Може би половин метър ни делеше от това водата да залее всички ел. табла, които да доведат до изключване до цялото напрежение по цялата линия. Но по този начин или другояче сътрудниците се оправиха чудесно.
Десетки водачи към момента търсят номерата на колите си, отнесени от пороя. Прогнозите за идващите дни също са за неприятно време.

Георги Влайков, доброволческо формирование „ Пловдив 112 ": Съветвам хората, когато метеорологичните условия не са подобаващи и виждат, че улиците се пълнят с вода, да не вървят преднамерено с колите си и да си споделят аз в този момент ще мина, тъй като огромна част от тях не минават и се постанова да ги вадим.
Все още има неразчистени пътища в село Скутаре. Наши фенове алармираха, че цяла улица, наоколо до река Аврамица, е под вода и те не могат да излязат от домовете си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР