Цяла нощ продължава борбата с огъня на територията на Рудник

...
Цяла нощ продължава борбата с огъня на територията на Рудник
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара на територията на Рудник 2 в Мини Марица-изток

Цяла нощ продължава битката с огъня на територията на Рудник 2 в " Мини Марица-изток ". 4 противопожарни коли гасят пожара, който избухна през вчерашния ден към 16:00 часа, заяви старши инспректор Михаил Михов от пожарната в Стара Загора.Няма заплаха за обитаемоте места и за служащите. Огънят е на доста огромно разстояние от тежкото минно съоръжение. Пожарът е почнал от Рудник 2 и продължава в посока Рудник 1, съобщи БНР.

" Няма заплаха за оборудванията на рудниците. Направена е доста необятна просека нощес. Цяла нощ са работили с тежка техника ", разяснява Михов. Запалили са се сухи треви по насипите на рудника. Тази заран се чака тежка техника да се  включи в засипването на региона.

Тепърва ще се обясняват аргументите за пожара и ще се води следствие, добави още Михов, като акцентира, че регионът се охранява и достъпът на външни лица е стеснен.

Гасенето е мъчно поради гъстата тук-там растителност и труднодостъпните региони, до които огнеборците не могат да доближат, оповестиха по-рано от пожарната.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР