Цяла нощ хора не спираха да се събират пред училището

...
Цяла нощ хора не спираха да се събират пред училището
Коментари Харесай

Американец в почернения Белград: Избягахме от това, а сега... не знам

Цяла нощ хора не спираха да се събират пред учебното заведение в Белград, с цел да възпламенят свещ и да оставят цветя в памет на жертвите на стрелбата, при която 13-годишно момче умъртви 8 деца и охранител. 

 
Ужасно е. Не знам какво може да се каже сега. Ние сме със фамилиите, които са изгубили своите близки. Това не би трябвало да се случва в никакъв случай и на никое място повече.
Милка Убипариб

И през днешния ден опечалени, близки и поданици на Белград продължиха да прииждат пред образователното заведение, с цел да отдадат респект.

„ Това е покруса за цялата нация, не е покруса единствено за фамилиите. Това е провалянето на цялото ни общество “, показа Ясмина Сикич.

 
Ние сме американци. Преместихме се тук преди четири години, създадохме семейство тук, с цел да избягаме от това. Минаваме с моите момчета всеки ден около това учебно заведение. Говорихме си дали да не ги запишем тук. Тук се усещах в сигурност. Такива неща не се случват тук. А сега…не знам.
Антъни Харалд, гражданин на Белград

Седмокласникът Коста Кечманович е имал 2 револвера, които са били благосъстоятелност на татко му. В раницата му са открити и коктейли Молотов. Родителите му също са задържани. 

 
Поднасям съболезнованията си на фамилиите, родителите, братята и сестрите, бабите и дядовците на убитите деца, на децата и фамилията на учебния охранител. Сърбия е обединена в тъга. Момчето към този момент се намира в особено поделение на психиатрична клиника.
Александър Вучич, президент на Сърбия

Момчето е имало схема на образователното заведение и лист с имена на деца, които са били негова потенциална цел. Планирал е офанзивата си от месец. Ученикът самичък е подал сигнал за стрелбата, а първите му думи са били “„ Аз съм умопобъркан, който би трябвало да се успокои ”. При стрелбата бяха ранени учителка и 6 деца, като едно от тях остава в сериозно положение. От на следващия ден Сърбия е в тридневен печал.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР