Цяла нощ хора чакаха на опашка пред централния вход на

...
Цяла нощ хора чакаха на опашка пред централния вход на
Коментари Харесай

Среднощни опашки пред БНБ за сребърна монета с лика на Найден Геров

Цяла нощ хора чакаха на опашка пред централния вход на Българска народна банка, с цел да се снабдят с възпоменателната монета във връзка 200-та годишнина от рождението на Найден Геров.

Екип на БГНЕС отиде на място, с цел да беседва с искащите да се снабдят със сребърната монета.

“От 23 часа заставам пред банката, студено е, само че температурите не са толкоз ниски ”, това съобщи за БГНЕС Георги Апостолов, част от чакащите да се снабдят с възпоменателната монета, след което показа, че към този момент ще я резервира за себе си. “Ще изчакам в даден за мен интервал да я продам, само че към този момент ще я запазя, тъй като инфлацията е доста висока и се чака цената да се вдигне ”, разяснява още той.

Христо Христов пък съобщи, че чака на опашка от 8 часа. “Събирам монети, а в това време и продавам, тъй като за някои моменти на вторичния пазар цените стигат до 10-15 пъти над цената ”, изясни още той, след което добави, че към този момент монетата на Найден Геров ще бъда непокътната.

Все отново имаше и хора, които идваха одеве. “Сега дойдох, ще се запиша
Всичко за Вашата сватба
в листата, пък да забележим дали ще има монета за мен. Ако получа такава, ще я запазя ”, съобщи Васил Ганчев.

От 6 февруари 2023 година Българската национална банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тематика „ 200 години от рождението на Найден Геров “ от серията „ Българско възобновление “.

Цената на монетата при стартирането ѝ в обращение е 114 (сто и четиринадесет) лв..

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София на ул. „ Михаил Тенев “ № 10.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на Българската национална банка единствено по 1 монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

До края на работния ден на 6 февруари 2023 година новата монета ще бъде предоставена от Българска народна банка на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк
Всичко за Вашата сватба
България ЕАД, Първа капиталова банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД за продажба в техните офиси и клонове. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg