Цяла нощ екипите на Гражданска защита и на Пожарната помагаха

...
Цяла нощ екипите на Гражданска защита и на Пожарната помагаха
Коментари Харесай

В Италия е страшно! Потоп дави хора и отнася мостове в Южна Сардиния

Цяла нощ екипите на Гражданска отбрана и на Пожарната помагаха на хора, които стоварилата се в сряда върху Южна Сардиния водна буря заклещи рисково по пътища, поля и даже из къщни дворове, написа Блиц.
Според публикуваната през днешния ден по обед публична статистика избавените от смъртоносната хватка на чутовното злополучие са повече от 100 поданици на другояче приказния остров. Сред тях са и три девойки, които в течение на часове бяха считани за безследно изчезнали, само че измежду нощ бяха открити живи в море от тиня и отведени на безвредно място. За страдание обаче майка им, с която са пътували в потопената от придошъл поток кола, бе открита мъртва малко преди обяд през днешния ден.
Пак в сряда следобяд Италия за малко да бъде сполетяна от покруса – „ фотокопие “ на тази с рухналия на 14 август в Генуа мост „ Моранди “, чиито отломки погребаха 43-ма души. Защото близо до административния център на Сардния град Каляри излязла от коритото си суха река срути и опустоши мост на оживения път, който води до близкия град Капотера. За благополучие няма потърпевши хора, нито пък унищожени транспортни средства, защото бдителни чиновници на полицията са планували от рано заплахата и са спрели придвижването два часа преди водната паст да погълне оборудването. Веднага по-късно бяха затворени няколко съществени автомагистрали, по които има застрашени от стихията мостове или съществува заплаха те да бъдат залети от тиня и вода.
Най-засегнат от връхлетялото Сардиния и продължаващо с неотслабваща мощ злополучие е регионът към столицата Каляри. В радиус от десетки километри под вода се намират селскостопански терени, индустриални и икономически дворове, пътища, магазини и стотици домове. Там и на целия остров до неделя са затворени учебните заведения, доста предприятия приканиха чиновниците и служащите си през днешния ден да почиват, евакуирани са близо 1000 души. Това, от което локалните хора се опасяват най-вече, е застрашената от сриване язовирна стена на голямото водохранилище в планината над Каляри.
За страдание обаче водната буря заплашва към този момент континентална Италия и изключително региона Лигурия с административен център Генуа, където учебните заведения през днешния ден също са затворени.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР