Цяла Европа ви дължи голяма благодарност за всичко, което направихте

...
Цяла Европа ви дължи голяма благодарност за всичко, което направихте
Коментари Харесай

Фон дер Лайен в Киев: Цяла Европа ви дължи голяма благодарност

Цяла Европа ви дължи огромна признателност за всичко, което направихте от началото на тази жестока война, съобщи през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в тирада пред Върховната рада в Киев.

" Борите се освен за вашата независимост, народна власт и бъдеще, само че и за нашите. Борите се за Европа ", сподели тя, след което благодари и на украински, заяви Българска телеграфна агенция.

Председателката на Европейска комисия изрече самопризнание за " невероятната законодателна активност ", която украинският парламент е приключил, до момента в който Украйна " води екзистенциална война ".

Тя сподели, че наказателните ограничения в 12-ия санцкионен пакет против Русия, който ще бъде разгласен идната седмица, ще включват лист с до 100 физически лица, нови забрани за импорт и експорт, стягане на тавана върху цените на петрола и строги ограничения против компании от трети страни, които заобикалят глобите.

" Твърде дълго мнозина в Европа смятаха, че можем да търгуваме с Русия и да я интегрираме в европейската сигурност, само че това не проработи. И няма да проработи, до момента в който дейностите на Русия са ръководени от заблудени фантазии за империя ", съобщи тя.

" Народът на Украйна няма за какво да се учи да бъде европейски. Вие сте европейци ", сподели Фон дер Лайен под бурните овации на депутатите от Радата. Тя поздрави украинските институции за работата им по рекомендациите на Европейска комисия за кандидатурата на Украйна за участие в Европейския съюз. Фон дер Лайен назова " невероятни и удивителни " направените от Украйна промени и даде за образец конституционната промяна в правораздаването, антикорупционната стратегия, напредъка в битката с прането на пари и напредъка по въпроса с правата на малцинствата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР