Цяла Европа трябва да е благодарна на България, която в

...
Цяла Европа трябва да е благодарна на България, която в
Коментари Харесай

Кан Тервел е спасителят на Европа от ислямизация и е кошмарът на халифата

Цяла Европа би трябвало да е признателна на България, която в доста моменти е била същински щит за Стария континент от най-различни нашествия. Особено мощна роля обаче страната ни изиграва през 718 година, когато безусловно избавя Европа от ислямизация. Тогава Константинопол е обсаден от арабски пълчища и всеки миг е можел да падне. Така България на процедура избавя Византийската империя. Кан Тервел е българският държател, който е изумил всички велики сили с изключителните си качества на боен лидер.

Неговата конница прави безмилостен рейд и разрушава 60-хилядната чудесно въоръжена арабска войска, която е обсадила Константинопол. Епичната борба е разказана брилянтно в книгата на Емил Димитров „ Кан Тервел – кошмарът на халифата “, която предлагаме на всеки българин.

Кан Тервел се демонстрира като брилянтен стратег. В началото той нанася мощен удар на водените от Маслама араби, те са принудени да правят отстъпка и попадат под близо едногодишна блокада от българската армия. Изтощени и без хранителни ресурси, те вземат решение да се спасят с борба, само че са тотално пометени от българите. Веднага по-късно Кан Тервел е разгласен за Спасителя на Европа.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР