Цяла Европа се отказа от машините, защо са отречени? Ние

...
Цяла Европа се отказа от машините, защо са отречени? Ние
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: НДСВ се връща ударно в политиката


„ Цяла Европа се отхвърли от машините, за какво са отречени? Ние ли сме най-умни от цяла Европа, с минимум стаж в демокрацията? ”.

Това попита в предаването Твоят ден ” по NOVA News някогашният ръководител на 39-ото Народно заседание и някогашен длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков  Огнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български правист и политик, длъжностен министър председател, ръководител на 39-то във връзка измененията в Изборния кодекс. Той предложи да се търсят механизми за минимализиране на заплахите от имитация на изборните резултати, вместо да се търсят машини. „ Нашата политическа болест е борбата – всеки против всеки. Само партията на Стефан Янев я няма, тъй като е нова партия. Не ни доближава съдружна просвета, тя е значима. Днес някой да мисли, че може да получи болшинство – би трябвало да е огромен фантазьор ”, изясни някогашният длъжностен министър председател.

Относно неодобрението на препоръчаните претенденти за министър председател, Герджиков счита: „ Ако ще да пристигна Нобелов лауреат, в случай че ще да бъдат най-качествените хора на планетата, те няма да бъдат подкрепени, тъй като политиката е такава ”. Според него хората са отвратени от политиката и това е причина за ниската изборна интензивност. „ Толкова ниска изборна интензивност, под 40%, в случай че идващите избори бъдат през март и Национална движение „Симеон Втори" не се кандидатира, интензивността ще бъде 35% ”, предвижда Герджиков.

" Икономиката е в просперитетът на една нация. Това е задача номер едно. Още две области имат потребност от промяна. Това е образованието и здревеопзаването. Те са издигнати на неверен пиедестал. Парите следват студента. Това значи, че всички висши образователни заведения нямат интерес да отпадат студенти. Всеки, който влезе, с дребни изключения, излиза – ние пълним нашето стопанство с некачествени висши фрагменти. Ректори привикват преподаватели: „ Защо толкоз късате, значи – неприятно преподавате ”, изясни Герджиков. 

„ Национална движение „Симеон Втори" се връща стремително в политиката – усети се вакуум. Политическите обекти в националното заседание не може да се образува болшинство, служебните кабинети са повече от постоянните – това е обаян кръг. Това даде подтик за една партия, която бе изпаднала в клинична гибел последните години, да се завърне на политическата сцена ”.

По думите му Станимир Илчев е главната движеща мощ, той е съпредседател на Национална движение „Симеон Втори". „ От него научих и се ентусиазирах ”, сподели Герджиков. „ Не мога да мисля единствено за себе си. Не че сме единствените в света, които попадат в такава политическа рецесия – Израел, Италия, Белгия бяха в сходна обстановка, само че за какво да повтаряме подобен неприятен опит ”, изясни желанието си да се завърне в политиката Герджиков.

Той посочи заслугите на партията си за влизането на България както в НАТО, по този начин и в Европейски Съюз. „ Не че и други партии нямат заслуга, само че главната е на нашата партия. И други са ни срещали и са ни споделили: „ По ваше време се работеше доста по-спокойно ”. Относно ролята на някогашния цар и някогашен министър председател Симеон Сакскобургготски, по думите на Герджиков той се отдръпва. Самият Герджиков обаче, би могъл да се съгласи да бъде кандидат-депутат. „ Това е изпитание, само че аз съм подготвен да го дам ”, сподели Герджиков.

„ Ние не бяхме мощни в построяването на партията, нямахме човек като Цветан Цветанов, който построи структурите на ГЕРБ. Ние нямахме опит, мен ме предизвикаха. Влязох принудително в политиката ”, изясни някогашният длъжностен министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР