Цяла Европа се мобилизира да отговори на мигрантската вълна. Това

...
Цяла Европа се мобилизира да отговори на мигрантската вълна. Това
Коментари Харесай

Демерджиев: Цяла Европа се мобилизира да отговори на мигрантската вълна

Цяла Европа се активизира да отговори на мигрантската вълна. Това съобщи на брифинг пред публицисти служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Трябва да сме наясно, че приказваме за проведена престъпност, която работи от територията на Турция до територията на последната европейска страна. Представете си картата на Европа и по цялата карта на Европа има извънредно добре построени незаконни структури ", сподели той. 

По думите на служебния вицепремиер цяла Европа регистрира растеж на мигрантската вълна, а за жалост, от ден на ден и повече хора умират.

" Смъртта, на която сме очевидци, тя не е единствено в България, тя е на територията на цяла Европа. 60 мигранти починаха на територията на Италия. 250 проникнаха там. Те пристигнаха от територията на Турция. Истинските обстоятелства са, че от територията на Турция потеглят мигранти към цяла Европа. България е единствено една допустима дестинация ", сподели той. 

Вътрешният министър отговори на основния прокурор, който съобщи, че в преследването на мигрантите се играе на стражари и апаши. Министърът изясни, че границата ни има потребност от укрепване и сега се прави всичко допустимо това да се случи.

" Не си играем на стражари и апаши. Главният прокурор би трябвало да е наясно. Нашата задача е да спрем вторичните предвижвания на територията на страната. Първата ни задача е да спрем мигрантите на границата. Там сме затруднени от това, че 110 км на граничната линия не е механически обезпечена. През предходната седмица водихме диалози с представители на Европейска комисия. Те ще оказват помощ извънредно бързо тези 110 км да се обезпечат, да се набират коли и да се попълни щата на гранична полиция, който е понижен през последните години на 2000 бройки. Това са главните проблеми ", сподели той

Демерджиев съобщи, че Европейска комисия ще спомага на страната ни за укрепване на границата.

" Ще създадем всичко допустимо с наличните сили оптимално добре да упътним границата. Паралелно работим по построяването на техническите уреди. Средствата ще дойдат от Европейска комисия, която регистрира този проблем, подготвена е и желае да помогне ", съобщи Демерджиев.

Той сподели още, че България би трябвало да овладее мигрантския напън, в случай че желае да се причисли към Шенген.  

" Години наред мигрантите минаваха на церемониал. Преследването и задържането им е изискване за приемането ни в Шенген. Ние ясно сме декларирали този приоритет и ще го съблюдаваме ", бе безапелационен той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР