Цяла България и цяла Европа говори за Барселонагейт, а ние

...
Цяла България и цяла Европа говори за Барселонагейт, а ние
Коментари Харесай

Свиленски: С Борисов сме говорили само за две неща, но той ни излъга

Цяла България и цяла Европа приказва за Барселонагейт, а ние депутатите в Народното събрание не сме разбрали, че има Барселонагейт ". Това съобщи в предаването " лице в лице " по БТВ Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

" Никога не съм бил спряган за министър от Бойко Борисов, само че бях на всички диалози с него. Никога не сме говорили с Борисов нито за министерства, нито за имена. Говорили сме за две неща - четири % недостиг, обществена политика и да не се изпраща оръжие за Украйна. Това ни подсигурява на нас и след един час на диалозите с Има Такъв Народ даде обещание напълно други неща, типично в негов жанр. Излъга или нас, или тях, а в последна сметка и двете партии. Нито аз съм щял да бъда министър, нито сътрудниците по-късно, с които приказва. Това е защитна реакция на Борисов да измести прожекторите от имунитета му. Нито е говорено с мен, нито с партията, нито с изпълнтиелното бюро, нито с никой, че ще ставам министър ", безапелационен бе той.

" С три % недостиг няма по какъв начин този бюджет да е обществен, няма по какъв начин да бъдат платени обществените заплащания. Между другото през днешния ден учениците от втори до четвърти клас останаха без поддръжката си за първия образователен ден. На първо гласоподаване беше подкрепена и от ГЕРБ, и от Политическа партия, и от всички, с цел да покажат какъв брой са обществени, а през днешния ден се отметнаха и в закона удължителния за бюджета размерът на тази поддръжка към този момент липсва. Тоест, уважаеми български възпитаници, това, което Българска социалистическа партия ви подсигурява в предходния бюджет, към този момент го няма. Някакви теории могат да бъдат приложени за бензина, за някакъв разкош, само че за учебното заведение, за просветителната система... Същото е все едно да кажете, че детето на богати родители не би трябвало да върви в държавна болница, тъй като може да си разреши частна. Защо протягат ръка на 300-те лв. на децата? На богатите, които получават 10 000 лв., които могат да си разрешат часто учебно заведение, би трябвало ли с цел да забранят на децата им да вървят в държавно учебно заведение ", ядоса се Свиленски.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР