Цял век гледа през очите й. Сестра Конрада току-що е

...
Цял век гледа през очите й. Сестра Конрада току-що е
Коментари Харесай

Най-възрастната монахиня в света: Бог май е забравил за мен

Цял век гледа през очите й. Сестра Конрада преди малко е отпразнувала 110-ия си рожден ден. Тя е най-старата монахиня в света, живее в манастира в Нидервибах, в немската провинция Бавария, споделя " Билд ".

" Бог би трябвало да ме е не запомнил и по тази причина към момента да съм тук ", майтапи се сестра Конрада за най-важната фигура в живота й.

Казва, че тайната на дълголетието е вярата в Бог и чаша алено вино.

Когато тя се ражда, в Бавария ръководи принцът регент Луиполд. През 1930 година тя се причислява към сестринска общественост. От тогава живее в манастира " Света Мария ".

" Човек би трябвало да се доверява и да има вяра в Бога, тогава няма нищо необичайно в манастирския живот ", споделя Конрада.

От 89 години насам денят й протича по един и същи метод: става в 6:00 часа, закусва в 7:30 - има пудинг, кекс или различен сладкиш.

" Аз обичам сладки неща. Любимото ми е мляко с участ с канела и захар ", споделя Конрада.

След закуска следват часове, отдадени на Библията. Все още не се нуждае от очила, с цел да чете. По-рано сестра Конрада е стояла при манастирската врата да посреща гости, по-късно е работела в шивачеството. Плете покривки за маса и шие облекла до навършването на 100 години.

След това тялото й доста отслабнало. Не чувствала пръстите си и не могла да работи с шевна машина. Въпреки това към момента копнее да оказва помощ на шивачите.

За другите в манастира сестра Конрада е нещо като прецизното схващане на общността. Всеки ден монахините се молят съгласно книгата за молебствия. Ако се отвори неправилна страница, Конрада незабавно вижда.

Освен любовта си към Бога, в манастира монахинята таи още една обич - към малко чихуахуа, кръстено Мукерл, на 9 години. Всяка неделя Конрада посещава литургията. Кучето я чака чинно един час пред вратата, до момента в който завърши.

Преди 15 години доктор й споделил, че няма да живее още дълго. Явно е сбъркал. На рождения й ден я посещава епископът на Регенсбург. " На 111-ия си рожден ден още веднъж ще го посрещна на драго сърце ", споделя Конрада. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР