Цял предиобед българският парламент не може да излезе с единна

...
Цял предиобед българският парламент не може да излезе с единна
Коментари Харесай

БСП и Възраждане против думата санкции в декларацията на парламента срещу Русия

Цял предиобед българският парламент не може да излезе с единна декларация, осъждаща съветското нахлуване над Украйна. А повода: думата " наказания ". Оказва се, спънката са ръководещата партия Българска социалистическа партия и опозиционната " Възраждане ". Двете обединения били срещу записването на " наказания " в текста, научи Клуб Z.

Малко след старта на днешното пленарно съвещание, на което депутатите не престават с разглеждането на бюджет 2022, ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров разгласи, че ще бъде призован председателски съвет, на който представители на всички ПГ би трябвало да се схванат за обща неоправдателна декларация.

Такъв съвет бе призован. Безрезултатно.

" Направихме контактна група от всички парламентарни групи и имаме обща позиция, че ще излезем с декларация, която започваме да приготвяме сега. Очакваме ръководителят на Народното събрание да се върне от срещата при президента и когато е тук да обявим декларацията… Ще обсъдим обстановката и най-вероятно ще създадем изключително съвещание, на което да изслушаме службите и Министерски съвет ", разгласи тогава Гюров.

Няколко часа по-късно обаче, макар че ръководителят Никола Минчев към този момент води съвещанието, декларация към момента няма.

Че има две партии, които не желаят да я подпишат в по този начин оферти й тип, загатна и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията малко по-рано денем. Не назова кои са партиите, само че акцентира, че депутатите на ГЕРБ са инструктирани да не поддържат декларация, в която глобите не попадат.

И по този начин, социалистите, както и партията на Костадин Костадинов, определяна като русофилска, спъват общата декларация против на процедура почналата рано сутринта инвазия в Украйна.

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР