Цял полк от близо 1000 булки-джихадистки се очаква да се

...
Цял полк от близо 1000 булки-джихадистки се очаква да се
Коментари Харесай

Европа трепери: Армия от булки-джихадистки бяга от Сирия и идва насам

Цял полк от близо 1000 булки-джихадистки се чака да се завърнат в страните от Западна Европа след разгрома на терористичната организация „ Ислямска страна “. Опасението е, че те ще провокират нова вълна терористични набези, оповестява „ Дейли Мейл “.

Брюксел с паника следи развиването на събитята, защото терористичната формация предизвиква дамите и техните деца да изоставен Близкия Изток и да се настанят в Европа. Доклад на Европейската гранична работа „ Фронтекс “ предизвестява, че заплахата се разраства и е мъчно да се оцени в дълготраен проект каква опасност съставляват вдовиците на джихадистите и техните деца.

Това се случва на фона на апелите женид а играят все по-съществена роля в свещената война – джихад, по време на възхода на ИД.

Няколко дами са взел участие в скрит план за нахлуване над катедралата „ Света Богородица “ в Париж през септември 2016 година, а в това време са регистрирани многочислени случаи на дами, напуснали Англия, с цел да заминат за Сирия и да се омъжат за терористи.

„ Изчислява се, че 30% от 5000 чужестранни терористи, които живеят в Европа и са отпътували за Сирия, Ирак или Либия, са се завърнали на Стария контиент. Предизвикателствата стават още по-големи, когато се прибавят стотиците булки и децата. Почти 1000 дами от Европа са се включили към разнообразни джихадистки групив Близкия Изток, най-много ИД. Освен това, няколко стотин малолетни евентуално също са били доведени или родени в същия район:, се споделя в отчета на Фронтекс.

През 2017 година английска джихадистка, станала известна като „ бялата вдовица “, беше убита при удар на американски дрон до момента в който се опитвала да избяга от столицата на ИД в Сирия – Рака.

Някогашната пънкарка Сали Джоунс от Кент отпътувала със сина си в Сирия през 2013 година, където почнала да набира бойци за групировката.

Жените станали толкоз скъпи в битката на терористите, че „ Ал Кайда “ издаде пропагандно списание, ориентирано само към тях. В тях сеописва по какъв начин дамите по най-хубавия метод да поддържат мъжете си, в това число „ да ги поздравяват с усмивка “.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР