Цял малък квартал в столицата ще построи водещият инвеститор Галакси

...
Цял малък квартал в столицата ще построи водещият инвеститор Галакси
Коментари Харесай

Галакси Инвестмънт Груп строи малък квартал в столицата

Цял дребен квартал в столицата ще построи водещият вложител Галакси Инвестмънт Груп. Компанията закупи близо 200 декара на някогашния „ Балканкар 6-ти септември “ и към този момент възнамерява вложенията и преустройството. Внушителното инвестиране е най-мащабната договорка за терен за жилищно застрояване в София. Проектът е изключително потребен за региона, защото освен ще облагороди изоставената повърхност, само че планува и построяването на съвременна смесена многофункционална зона със независим градски център, комерсиална част, жилища и офиси. Преустройството ще обезпечи на столичани нови модерни жилища в многолюден градски регион, обогатяващ градското развиване като нов обществен и културен катализатор.

Започва създаването на основния проект и установяване на вложенията в инфраструктурата за новопридобития терен, който се намира сред бул. Никола Мушанов и ул. Житница, на границата на кварталите Красна поляна и Овча купел. Това е изключително перспективна част от столицата, защото към момента не е презастроена, а има положителни връзки и поръчителство с инфраструктура. Мястото има отлични връзки по основна улична мрежа с Околовръстния път на града и главните офис центрове, а нова метростанция ще бъде разкрита, единствено на 500 метра от обекта, при започване на 2020 година.

Управителят на компанията Константин Бояджиев изрази насладата си от придобиването на такава стратегическа локация, позволяваща реализирането на огромната концепция. „ Ревитализирането на някогашни индустриални територии е бъдещето на София, където растежът на популацията изпреварва разполагаемата земя за застрояване. “, сподели той. Според него, някогашните индустриални зони са добър запас за градско генериране и уплътняване. Спазването на естествения баланс сред жилищна и паркова среда кореспондира с одобрения жанр на хармонично архитектурно обмисляне, присъщ за ръководената от него компания. „ Така сътворяваме за пространството микс от функционалности, които се трансформират в независим привлекателен център за тази част на София. Щастливи сме, че даваме сполучлив старт на следващата ни модерна идея “, добави Бояджиев.

Преустройството на сходни площи е основен приоритет за компанията, която, като се изключи че е най-големият притежател на 5-звездни хотели в България, потвърди професионализма си с високото качество на плана за жк „ Отдих и просвета “ в Пловдив. Сградите на компанията са с първокачествен стандарт, съгласно световните трендове в строителството, в естетика с градската среда, с прелъстителен архитектурен дизайн, изчистени линии, просторни и функционални разпределения. В комбиниране с разнообразието от благоприятни условия за забавление и отдих, актуалните жилища, издигнати от Галакси Инвестмънт Груп, основават чувства за уют, сигурност и благополучие на живущите.

За договорката:

Продавач на терена е Акрополис Риъл Естейт Б. В. – холандско сдружение, благосъстоятелност на Акрополис Груп УАБ, един от най-големите вложители в парцели в Литва, които приватизират някогашния „ Балканкар 6-ти септември “ през 2005 година. По това време, теренът се разчиства и са придвижени градоустройствени процедури. Създава се проект, да се осъществя търговски център с офиси и жилища, само че през 2008 година е замразен. Единадесет години по-късно, Галакси Инвестмънт печели търга за договорката.

За Галакси Инвестмънт Груп:

Галакси Инвестмънт Груп е водеща капиталова компания, която развива и ръководи сполучливи планове в разнообразни посоки на недвижима благосъстоятелност – хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офисни здания, търговски и индустриални площи. Стратегическите вложения на компанията са съобразени с основните фактори в динамичната бизнес среда и дълготрайните трендове на пазара. Компанията е притежател на редица награди от влиятелни национални и интернационалните състезания, измежду които са и оценките за хотела InterContinental Sofia, в емблематичната постройка на пл. Народно заседание. Сред влиятелните световни марки, които навлязоха в страната, с помощта на Галакси Инвестмънт Груп, са и Barcelo в к.к. Слънчев бряг и Hilton в София. В Пловдив, максимален е ползата към модерните „ Офис Парк Пловдив “ – офис постройка от клас „ А “ и жилищен комплекс “Royal Garden”, който отразява последните трендове и условия за функционалност на пространството в дома.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР