Цял ден депутатите разглеждат на второ четене текстовете от новия

...
Цял ден депутатите разглеждат на второ четене текстовете от новия
Коментари Харесай

Депутатите гласуват новия закон за извънредното положение цял ден

Цял ден депутатите преглеждат на второ четене текстовете от новия закон за изключителното състояние.
Депутати от " Воля " влязоха със защитни дрехи в пленарната зала (СНИМКИ) Не би трябвало да позволяваме българският парламент да стане проводник на болестта, сподели Веселин Марешки
Управляващи и съпротива влязоха в спор поради множеството промени, направени в законопроекта сред двете четения. Часове лиши приемането даже единствено на наименованието на закона.
На първо четене: Депутатите одобриха Закона за изключителното състояние „ За “ гласоподаваха 129 народни представители, „ срещу “ – 0 и „ въздържали се “ – 47
Позицията на Движение за права и свободи е че в този закон е трябвало да влязат единствено незабавните ограничения, а икономическите да се приготвят по-внимателно.От Движение за права и свободи настояха да се сътвори специфичен фонд, от който ще се финансират социало-икономичисектие ограничения.

Според признатите на второ четене текстове по време на изключителното състояние с решение на Министерския съвет, военнослужещите може да вземат участие в използването на противоепидемични ограничения.
Народно събрание позволи армията да може да взе участие в използването на противоепидемичните ограничения Депутатите позволиха на военните да употребяват физическа мощ и помощни средства, единствено в случай че това е безусловно належащо
Военнослужещите ще имат право да правят инспекции за определяне самоличността на разположение. Ще могат да лимитират до идване на чиновниците на Министерство на вътрешните работи напредването на разположение, за което има данни, че е отказало или не извършва ограниченията. Ще могат да стопират транспортни средства до идване на Министерство на вътрешните работи. Те ще могат да употребяват физическа мощ и помощни средства, когато това е „ безусловно належащо “.

За времето на изключителното състояние няма да се вършат запори. Спира се обществената обмен. Удължават се данъчни периоди. Спират да текат тези по правосъдни производства, като се изключи наказателните каузи.
Няма да има наказателни лихви по забавени вноски за заеми за времето на изключителното състояние.
Работодателят няма да има право, без единодушие на служащия, да го пуска в неплатен отпуск.

Ако поради карантината се стигне до затваряне на предприятието, тогава към този момент може да се употребява целият заплатен отпуск и без единодушие на служащ, както и да има подкрепяне от страната.

За подаване на погрешна информация са планувани до 3 години затвор и санкция от 1000 до 10 000 лева

Сметките за ток могат да се заплащат с 20 дни забавяне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР