Цял блок в столичния квартал „Гео Милев” живее в страх

...
Цял блок в столичния квартал „Гео Милев” живее в страх
Коментари Харесай

Хора в столичен квартал живеят в страх заради комшия, който обикалял с тесла

Цял блок в столичния квартал „ Гео Милев” живее в боязън поради непрекъснат тормоз от рисков комшия. Мъжът обикаля постройката, крещи и заплашва, въоръжен с тесла, с която удря по вратите на жилищата. За това алармира семейство от блок 26. Живущите там са принудени да се въоръжат с паник бутон и спрейове за отбрана, предава Нова телевизия.
Семейството описа още, че са изгубили спокойствието и съня си и към този момент се опасяват за живота си и за живота на бъдещото си дете, защото дамата е в напреднала бременност. Хората от блока допускат, че мъжът има психологични проблеми.
„ Съседът, който ни тормози, тази нощ още веднъж буйстваше. Опитвал се е да разбие вратата ни нееднократно. Заплашвал ни е, че ще ни убие. Често споделя, че го преследват и чува гласове. Пуснали сме две публични тъжби. Викали сме полиция. За момента обаче няма развиване. От полицията ни споделят, че се пробват да го освидетелстват”, сподели в ефира на „ Здравей, България” пострадалият Иван. Съпругата му Полина добави, че мъжът, който ги тормози, живее самичък и понякога идва човек, който се грижи за него. По думите им съседът не излиза на открито.
„ Наблюдаващ прокурор по случая най-вероятно няма. Жалба до прокуратурата евентуално не е стигнала. Съветвам хората незабавно да отидат в районната прокуратура и да напишат тъжба, с цел да може мъжът да бъде настанен в психиатрия ", сподели психиатърът доктор Веселин Герев. По думите му психичноболните хора обаче не могат да живеят постоянно в лечебни заведения, а казусът с обезпечаването на спокойствието на близките е в връзката сред прокуратурата, полицията и психиатричните служби.
„ За да бъде настанен човек в заведение за хора с психологични разстройства, той би трябвало да има пенсия, с цел да се дава тя на заведението. Много от околните на такива хора злоупотребяват, като им взимат парите, отпуснати от страната, с концепцията, че ще ги гледат”, добави доктор Веселин Герев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР