Цвят Чрез цвета на урината може да се види най-вече

...
Цвят Чрез цвета на урината може да се види най-вече
Коментари Харесай

Червената Лампа Веднага Ще Ви Светне! Ако Видите Тези Промени В Тялото Си, Веднага Тичайте При Лекаря

Цвят

Чрез цвета на урината може да се види най-много степента на хидратация на тялото. Бледият цвят изрично е за предпочитане пред по-тъмния, коjто може да уточни дехидратация или утежнява действието на бъбреците, виновни за разчистване на кръвта от нездравословните отрови. След като тялото ви почувства, че се нуждае от вода, то ви кара да не уринирате. Колкото по-малко уринирате, толкоз по-тъмен е цветът на урината.

Честотата на уриниране

Уринирането прекомерно постоянно би могло да уточни редица (не) рискови катастрофи, от диабет до несъразмерна приложимост на алкохол или кафе, бременност и отслабени мускули. В допълнение към известния проблем на „ стрес инконтиненция “ или изпускане на урина заради кихане, кашляне, смях или друга физическа интензивност. Кегел упражненията – съзнателната тазова мускулна контракция може да ви помогне с това.

„ Промени в мириса, цвета или плътността на урината може да разкрият положението на телата ни и обезпечават ранни предизвестия за болест “

Миризма

Миризмата на урината варира според от храната, която ядем, най-хубавият образец за доказване, е яденето на аспержи, което се отразява на тялото посредством усилване на миризмата на телесни течности. Ако не разполагате с никакви други предупредителни признаци като тъмна и гъста урина, миризмата не е нужно да ви тревожи прекалено много.

Кръв в урината

Кръв в урината е обезпокоителен знак за заболяване на пикочните пътища или заболяване на бъбреците. Една от най-честите аргументи са камъни в бъбреците, които минават през уретрата, причинявайки вреди на лигавицата и кървенето. Ако видите кръв, направете цялостна диагностична оценка.

За да поддържате вашите пикочни органи здрави, просто е належащо да живеете живот, който включва диета, богата на плодове и зеленчуци, постоянна физическа интензивност и съответен банкет на вода. Уверете се, че не изпитвате жадност, което е знак, че тялото към този момент е в степен на обезводняване.

Зъбите

В допълнение към управление на здравето на вашите зъби и венци, като постоянно вървят на ортодонт, можете да разберете много за положението на тялото си. Конкретно, измененията в устната празнина може да бъдат един от първите индикатори на заболявания, засягащи сърцето, белите дробове, стомашно-чревния тракт или други елементи на тялото. Не подценявайте промени в зъбите и венците и потърсете помощта на специалисти.

Възпаление и кървене на венците

Ако венците са възпалени и кървят, откакто си миете зъбите, е налице висока степен на възможност, че страдате от някаква форма на заболяване на венците или диабет. Действително проучванията демонстрират, че хората с диабет имат по-голям риск от развиване на заболяване на венците, спрямо хората, които не страдат от диабет.

Парадонтозата е резултат от бактериална зараза. Венците могат да бъдат чувствителни към бактерии и микроорганизми в устната празнина. Проучванията разкриват, че вярната джука хигиена, не значи безусловно, че вашите венци ще бъдат устойчиви, само че единствено възможностите за приемане на заболяване или някакво затруднение, ще бъдат понижени.

Зъбни пукнатини

Напукани зъби са неизменима част от остаряването, само че по същия метод могат да бъдат симптом на киселинен рефлукс. Когато страдате от киселинен рефлукс, киселините от стомаха стартира да се връщат в хранопровода, а вие имате признаци на парене зад гръдната кост.

Хроничен рефлукс на стомашна киселина може да повреди емайла на зъбите и зъбите като цяло. Те могат да станат по-слаби и по-чувствителни, което ги прави по-лесно чупливи. Отлив на стомашна киселина може да докара до по-бързо утежняване и стареене на зъбите.

Хронични рани в устата

Това е изцяло обикновено, понякога, да имате рана в устата, най-много в случай че имате навика да хапете устните си. Ако тези рани не минават в границите на две седмици, вие несъмнено е нужно да посетите ортодонт. Вероятно не става въпрос за нещо рисково, а в най-сериозните случаи има възможност, да е рак на устната празнина.

Проучванията разкриват, че всяка година има увеличение на броя на хората, страдащи от рак на устната празнина, а пушачите са във високата рискова категория. Най-лошото от всичко е фактът, че степента на преживяемост на рака на устната празнина е много невисок. Ето за какво е значимо да се ревизира постоянно устата, тъй че в случай че се случи да имате рак, той ще бъде открит в най-ранен стадий.

Оттеглянето на венците от зъбите

Вярвате или не, зъболекарят може да бъде първият специалист да разпознават признаците на остеопороза. Венците са в криза. Отпуснкане и падащи зъби са някои от първите признаци на остеопороза, заболяване, което е доста постоянно при дами над 50-годишна възраст.

Остеопорозата може да бъде мъчно да се диагностицира, защото тя рядко се демонстрира ненадейно. Симптомите са едвам доловими, до момента в който костите стават много слаби и чупливи. Въпреки това, зъболекарят може да забележи първите признаци по зъбите, тъй че ще е належащо време, с цел да спре остеопорозата в точния момент.

Плака и инфектиране на венците

Знаете ли, че плаката, която се натрупва по зъбите е изцяло същата като тази, която може да аргументи инфаркт или инсулт? Проучванията разкриват, че инфектиране на венците е едно от най-честите аргументи за сърдечно-съдови болести. Бактерии от устата навлизат в кръвообращението, което може да аргументи образуването на кръвни съсиреци и удебеляване на артериите.

Стоматолог може да помогне с рутинни и постоянни инспекции. Зъболекарят ще бъде в положение да познае зараза и ви предлагаме да предприемете стъпки, с цел да лекувате възпалението на венците и да се понижи натрупването на зъбна плака.

3. Теглото

Повишаване на тежестта или понижаване на тежестта е събитие, което се случва на всеки с течение на времето, и зависи най-много от вашата диета, метод на живот и напрежението. Но внезапно и доста повишаване на тежестта не би трябвало да се подценява.

Ако напълнеете доста в къс интервал от време, това може да сочи към хормонален дисбаланс и проблеми с щитовидната жлеза, или със задържане на вода или сърдечни и бъбречни проблеми или бременност. Същото се отнася и до неочаквана загуба на тегло.

4. Кожата

Кожата е най-големият орган, която е изложенa на външни въздействия всеки ден. Ето в резултат на какво е значимо да се наблюдават измененията, които настъпват по повърхността на кожата. След душ и преди полагане на грижи погледнете кожата си, и да използвайте две огледала за местата, на гърба си, които не могат да се видят елементарно.

Ако забележите някои обилни промени, като да вземем за пример промени в цвета, нови израстъци, петна и тъмни бенки, отидете на кожен лекар и се прегледайте. Прегледът при кожен лекар е много елементарен и неусетен, и това може да попречи на доста болести, в това число меланом.

5. Ноктите

Ноктите могат да бъдат много елегантна декорация на ръцете, само че тяхната функционалност е по-важна. Малки и огромни промени по ръцете и краката могат да демонстрират разнообразни болести.

Бледи нокти

Промени в яркостта на ноктите фактически може да бъдат от доста лека травма, или пострадване на тъканта под ноктите. Но такава смяна, може също да демонстрира анемия и липса на червени кръвни кафези, което демонстрира, че би трябвало да се направи проучване на кръвта.

Анемията е породена от ниски равнища на желязо в кръвта и по тази причина е значимо да измененията хранителния си режим и да го обогатите с листни пресни зеленчуци, алено цвекло и боб.

Чупливи, тънки и нацепени нокти

Въпреки, че тънките и чупливи нокти могат да бъдат причина от гените, или дефицит на калций, тези промени могат да бъдат свързани с неправилна работа на щитовидната жлеза. Тази жлеза се намира в региона на шията, и е виновна за регулирането на обмяната на веществата, силата и растежа.

Твърде малко от този хормон води до несъразмерна загуба на коса, тънки и чупливи нокти изключително, муден напредък на нокътя и обособяване на нокътя от кожата. Ако забележите тези промени, отидете на доктор, както и положението на жлезата може да се ревизира с елементарен кръвен тест.

Жълти и удебелени нокти

Удебеляване на ноктите най-много се случва на пръстите на краката, и е съпроводено от пожълтяване. Тези промени са типични за гъбични болести, които нормално се простират по цялата повърхнина на ноктите.

Класически смазки и кремове всекидневно не са ефикасни, защото това е заболяване, което е в границите на и под ноктите, заради което тези средства е мъчно или невероятно да се всмукват в цялостна степен от нокътя. Ако желаете да се отървете от тези грозни промени, потърсете здравна помощ, която може да ви предлагат подобаващи противогъбични хапчета.

Бели линии по ноктите

Хоризонталните бели линии по ширината на ноктите, които се появяват на повече пръсти, биха могли да демонстрират липса на протеини и други хранителни субстанции, или бъбречни болести и увреждания на черния дроб.

Ако забележите тези промени, консумирайте повече протеини в диетата си, и в случай че положението на нокътя остава непроменено след един месец, по-късно отидете на доктор.

Тъмно-сини нокти

Тъмно-син цвят под повърхността на нокътя е знак, че на тялото ви липсва О2. Причината може да е заболяване на дихателните пътища или сърдечно-съдовата система. Кръвонасядане под нокътя може да бъде породено от неприятна циркулация или излагане на доста ниски температури, само че в случай че забележите такава забележителна смяна би трябвало да се консултирате с доктор.

източник: zdravno.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР