Цветята за 8 март пътуват хиляди километри преди да стигнат

...
Цветята за 8 март пътуват хиляди километри преди да стигнат
Коментари Харесай

Цветя от дъждовна Нидерландия и далечен Еквадор за 8 март в Бургас

Цветята за 8 март пътуват хиляди километри преди да стигнат ръцете на майката или бюрото на колежката. Оказва се, че легендата за българската роза си остава просто… легенда. А с българско поданство са само лалетата и астромериите. Това откри кореспондент на Дарик, който в навечерието на Международния празник на дамата направи обход из десетките павилиони из ларгото на Бургас.
Както и при множеството артикули у нас, цветята също са импорт. Търговци всеобщо купуват на едро от прилежаща Турция, дъждовна Нидерландия, та даже от другоземен Еквадор.

Скок на цените тази година има и това е основната причина аранжорите да избират евтиния внос. " Чуждите страни оферират по-голямо многообразие, имат по-благоприятен климат или парници за развъждане, както и по-изгодни оферти от българските производители ", описват търговци.

Доста спестовни, по думите им, били редовите клиенти. Избирали по-евтините, типичен разновидности. За „ Празника на колежката “ в по-големи количества, „ тъй като има доста дами в обкръжението им и би трябвало за всяка да има по цвете “.

Грандиозните жестове като букет от 100, 200, че даже и 300 рози, които разпалват въображението на дамите, постоянно се оказват единствено красиви картички в обществените мрежи, споделят търговците. И предлагат на господата, които надничат сред вазите с нарциси и карамфили, да отворят сърцата си и да бъдат малко по-изобретателни в избора си. И при възможноност, по-щедри, в това число и в връзките с нежните половинки.
„ Сто рози са купували – само че в никакъв случай за 8 март. Такива огромни поръчки сме правили единствено за юбилеи или за оферти за брак. “, довери притежател на цветарски магазин.
Редовните клиенти на бутиците са дамите и децата. „ Винаги е толкоз благо, когато пристигна детенце събрало пари от касичката си, с цел да купи подарък на мама за 8 март. “, описа аранжор.
Ръчно направените от цветя сантиментални дарове, като мечета, зайчета и прочие, които разтапят по-чувствените натури, са настоящи единствено при младите. И не към този празник.
Нетрадиционното не е по усета на всички и множеството хора залагат на класиката в жанра. Пролетните – лалета, зюмбюли, минзухари и карамфили си остават най-продавани за празника в Бургас. И въпреки по-капризните половинки да шушукат на колежки, че карамфилът най-трудно може да бъде изкоренен от съзнанието на обичайния български мъж, продавачите настояват, че неприятната известност на цветето, е незаслужена. Разбира се, акцентират те, мъжът би трябвало да е джентълмен освен на празника. И да не не помни златното правило- че дамата постоянно е права. " Все отново тя основава хубостта в света и го усъвършенства със своето наличие. "

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР