Цветомир Чернокожев не остана безразличен към тежката съдба, която сполетя

...
Цветомир Чернокожев не остана безразличен към тежката съдба, която сполетя
Коментари Харесай

Цветомир Чернокожем за съдбата на Академик: Все още не мога да повярвам

Цветомир Чернокожев не остана апатичен към тежката орис, която сполетя Академик (София). Крилото, което сега е част от тима на чешкия първенец Патриоти (Левице), израства в отбора от Правец. Още като младеж той става част от някои от огромните триумфи на Лукойл Академик, а през последните няколко сезона бе измежду най-хубавите играчи на българския исполин, който приключи съществуването си.

“Изключително неприятно е да се случва сходно нещо, в който и да е тим без значение в какъв спорт, само че още по-тъжно е, когато се случи на тима, в който си прекарал половината си живот! Знам какво беше Лукойл Академик, когато стъпих за първи път в Правец и към момента не мога да допускам, че се стигна до тук.

Изключително горделив съм, че прекарах в този тим 9 години, изпълнени с доста страсти, безчет тренировки и мачове. Минах през доста моменти и хубави, и не чак толкоз, не е било елементарно никога, само че годините ми там ще останат незабравими със спомените и с другарствата, които сътворих, а те са в действителност доста, и в случай че в този момент бях на 11 и имах опция да предпочитам, отново бих избрал да мина по същия път със същите хора.

Още когато ни събираха като дребни ние знаехме, че множеството деца единствено мечтаят да са на нашето място. Условията бяха едни от най-хубавите в България, това беше ясно, само че друго беше най-хубавото – неописуемата атмосфера, когато печелеха купите една след друга, в всекидневието си да виждаш идолите си и играчи от извънредно високо равнище и да може да попиваш от тях непрестанно от играта им и от тяхното държание в залата и отвън нея, беше неповторимо!

Изключително е тежка обстановката за всички в клуба, за всички момчета, треньори, които остават без работа или без тимове в този сложен миг и желая да благодаря, както на треньорите за работата, само че и на всички хора, които се грижиха за нас през годините, а те не са по никакъв начин малко, в залата, там където живеехме и даже в учебно заведение. Направиха по този начин, че от нас се искаше да мислим единствено за баскетбол. Радвам се, че бях част от това семейство!

Вярвам, че тези сложни дни ще преминат и след тях ще има още веднъж хубави моменти!”, написа Цветомир Чернокожев в обществените мрежи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР