Цвети Пиронкова доказа, че всичко е възможно в тениса, призна

...
Цвети Пиронкова доказа, че всичко е възможно в тениса, призна
Коментари Харесай

Дора Рангелова: Пиронкова доказа, че всичко е възможно

" Цвети Пиронкова потвърди, че всичко е допустимо в тениса ", призна капитанът на женския народен тим Дора Рангелова след епичния триумф на българката против някогашната лидерка в международната класация Гарбине Мугуруса (Исп) със 7:5, 6:3.

Срещата от II кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати се трансформира в една от най-големите изненади в шампионата. 32-годишната пловдивчанка записа втора победа в конкуренцията и през днешния ден ще играе против Дона Векич (Хър).

" Цвети сподели неизменност, непоклатимост и мощна игра против Мугуруса. Учудващо е, тъй като толкоз дълго време я нямаше по шампионати - показа за " България Днес " Дора Рангелова. - Самата тя сподели, че по-бързите кортове й харесват. Очевидно е плюс. Чувства се добре на тази настилка. Никога не съм виждала играч, който толкоз дълго време да не е бил на корта и да наподобява толкоз добре. Знам какво е, тъй като съм била тенисистка. Наясно съм какъв брой мъчно е да се направи, откакто три години не си изиграла формален мач. Нямам думи да опиша какъв състезател е. "

Всички експерти в тениса засипват със суперлативи забележителното завръщане след раждане на българката. " Много пъти сме говорили, че Цвети е невероятна. Подобен хъс се ражда. Трудно може да се култивира. Рядко можеш да попаднеш на подобен играч, който е като елмаз - добави Дора Рангелова. Спокойствието, което има след раждането на детето, и опитът оказват помощ. Вече няма толкоз огромни упования към нея и тя не се тормози. Тези удобни фактори донесоха триумфа. "

Въпреки триумфа над Мугуруса букмейкърите дефинираха Пиронкова като новобранец против Дона Векич с коефициент към 2,62 за успеха. До момента Цвети има три победи в три мача против хърватката, която е 24-та в международната класация. " Задължително е сервисът на Цвети да влиза и да разчита на нейния постоянен бекхенд. Сеченият форхенд, който тормози нейните противнички, е третото оръжие. Дона Векич е постоянна на задна линия. Ще бъде забавен дуел, само че предсказвам, че ще реализираме триумф ", добави Дора Рангелова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР