Цветето на родния тенис - Цветана Пиронкова, се класира за

...
Цветето на родния тенис - Цветана Пиронкова, се класира за
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова със страхотен обрат срещу коравата Дона Векич, чака мач със Серина

Цветето на родния тенис - Цветана Пиронкова , се класира за трети кръг на шампионата Yarra Valley Classic в Мелбърн след победа в три сета над международната №32 Дона Векич. Българката загуби доста тежко първия сет, само че още веднъж сподели непримиримия си дух и реализира цялостен поврат, записвайки пета поредна победа от началото на годината.

Това бе пета победа за Пиронкова против Векич, като първата ни ракета към момента няма загуба от хърватката. В идната фаза може да забележим повтаряне на 1/4-финала на US Open сред пловдивчанката и Серина Уилямс. Това ще се случи в случай че носителката на 23 трофеи от Големия шлем завоюва мача си против Дария Гаврилова.

Векич показва доста нападателна и динамична игра в първия сет, която изненада неприятно първата ни ракета. След сложното начало на срещата обаче Пиронкова последователно съумя да наклони везните в своя изгода като още веднъж атакуваше доста точно, а положителната ѝ игра в отбрана докара до голям брой неточности от страна на нейната съперничка.

Пиронкова поведе с 40-0, само че Векич понижи резултата след превъзходен бекхенд на линията, последван от двойна неточност на българката. Въпреки това първата ни ракета не разреши на съперничката си да изравни и съумя да завоюва откриващия гейм.

Във втория гейм Векич сподели доста нападателна и динамична игра и поведе с 40-0. Пиронкова избави първите два геймпойнта на хърватката, която обаче въпреки всичко съумя да изравни резултата в сета.

Световната №32 продължи да се показва по-добре и в третият гейм. Мощните и разнородни офанзиви на хърватката затрудняваха Пиронкова и Векич съумя да пробие сервиса на първата ни ракета.

В четвъртия гейм Пиронкова съумя да изравни откакто изоставаше с 15-40, само че по-късно Векич завоюва две безответни точки и усили преднината си в сета.

Хърватката се показа доста мощно и в петия гейм, като доближи до две следващи точки за пробив. Пиронкова избави първата, а вследващото разиграване владееше самодейността, само че чудесната отбрана на нейната съперничка и разреши да пробие за повторно в мача.

Пиронкова поведе с 30-15 в шестия гейм, само че Векич бързо си върна самодейността като изравни след доста добра по този начин, след което поведе като осъществя директна точка от сервис. Геймът завърши с неточност от ретур от страна на българката и нейната съперничка се приближи единствено на гейм от спечелването на сета.

Пиронкова на два пъти се оказа догонваща при започване на седмия гейм, само че все пак съумя да вземе самодейността и на три пъти стигна до точка за спечелването на гейма. Векич обаче показва доста добра игра на мрежата и съумя да стигне до сетбол, който осъществя след непредизвикана неточност на първата ни ракета.

Векич завоюва на нула откриващия гейм на втория сет, като за това помогнаха нови две непредизвикани неточности от страна на Пиронкова. Хърватката продължи да играе с огромно самочувствие и завърши гейма с доста мощен и добре пласиран форхенд покрай линията.

Световната №32 удвои преднината си в сета след нов гейм на нула, като по този метод хърватката записа осем следващи извоювани гейма, както и 10 следващи извоювани точки.

Първата ни ракета най-сетне съумя да прекъсне мощната серия на своята съперничка като проби сервиса ѝ в третия гейм. Този път експанзията на Векич се обърна против нея и тя направи няколко неточности на първи сервис, след което не бе изключително безапелационна на втори и Пиронкова съумя да се възползва от обстановката.

В четвъртия гейм Пиронкова стартира да нападна доста по-уверено, до момента в който в това време непредизвиканите неточности на Векич зачестиха. Това разреши на първата ни ракета да затвърди пробива и да изравни резултата в сета.

Пиронкова поведе в идващия гейм, само че тази точка се оказа единствена за нея. Векич си върна самодейността като увеличи доста качеството на сервиса си и осъществя два аса, като това се оказа решаващо за триумфа ѝ в гейма.

Първата ни ракета показва доста добра игра в шестия гейм, като принуди Векич да се пази през съвсем цялото време и бързо съумя да възвърне равенството.

Хърватката още веднъж мина в офанзива и стигна до две следващи точки за спечелването на седмия гейм. Първата бе отразена от Пиронкова, само че по-късно първата ни ракета направи непредизвикана неточност и по този начин Векич още веднъж поведе в резултата.П

Пловдивчанкатаизигра доста мощен осми гейм, като затрудняваше Векич освен с мощни офанзиви от форхенд, само че и с доста добре пласирани къси топки. Тази тактичност изненада хърватката и Пиронкова още веднъж изравни резултата в сета.

Първата ни ракета стигна до две следващи точки за пробив, като за това помогнаха позволените от Векич двойна и непредизвикана неточност. Хърватката обаче отрази първата с доста добра игра на мрежата, след което избави и втората като пласира форхенд уинър на линията. Векич имаше две благоприятни условия за спечелването на гейма, само че и в двата случая позволи непредизвикани неточности. Малко по-късно Пиронкова осъществя третия брейкпойнт, който се откри пред нея, а след края на гейма изнервената ѝ съперничка хвърли ракетата си на корта.

Първата ни ракета стартира мощно десетия гейм и поведе с 30-0. Векич понижи резултата, само че Пиронкова не даде повече точки на съперничката си и завърши сета още про първата си опция.

Векич усъвършенства доста сервиса си и това ѝ оказа помощ да завоюва откриващия гейм в заключителния сет.

Хърватката поведе с 30-0 във втория гейм, само че Пиронкова съумя да реализира поврат след няколко доста положителни офанзиви, които не оставиха шансове на нейната съперничка.

Векич още веднъж стартира да нападна по метода, по който го правеше в края на първия сет и това ѝ разреши да поведе с 40-15. Пиронкова избави първи геймпойнт, само че при втория позволи непредизвикана неточност и по този начин хърватката още веднъж поведе в сета.

Четвъртият гейм стартира зле за Пиронкова, която изоставаше с 0-30. Първата ни ракета обаче реализира впечатляващ поврат и не разреши на съперничката си да осъществя пробив, изравнявайки за 2-2.

В петия гейм Векич още веднъж опитваше да нападна покрай линиите, само че Пиронкова се зашитаваше отлично и доближи до брейкпойнт, който обаче не съумя да осъществя. В идващите минути българката избави точка за спечелването на гейма от страна на Векич и пропусна още един брейкпойнт, преди въпреки всичко да успее да реализира пробив при третата си опция.

Векич поведе с 30-15 в шестия гейм откакто още веднъж демонстира доста добра игра при мрежата, само че това не разколеба Пиронкова. Първата ни ракета си върна самодейността и съумя да стигне до поврат, който я приближи доста до успеха.

Първата ни ракета продължи да играе по-добре, до момента в който Векич ставаше все по-колеблива. Непредизвиканите неточности на хърватката още веднъж зачестиха и това бе добре пристигнало за Пиронкова, която завоюва относително елементарно седмия гейм. Първата ни ракета не пропусна чудесната опция, която се откри пред нея, и стигна до успеха откакто завоюва осмия гейм на нула.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР