Цветето на късмета е популярното име на растението Каланхое. Вярва

...
Цветето на късмета е популярното име на растението Каланхое. Вярва
Коментари Харесай

Това красиво цвете носи пари и късмет у дома

Цветето на шанса е известното име на растението Каланхое. Вярва се, че то носи благополучие на жителите на дома, в който се намира. В бяло, оранжево, розово, алено, жълто, лилаво - същинска пъстра приказност, каланхоето, което е с африкански генезис, се отглежда елементарно. Изключително уместно е за начинаещи, безапелационни са градинари.

Каланхоето е отличен подарък за новодомци, тъй като носи благополучие и е сигурен знак, че един път импортирано в нечия къща, ще донесе благополучие и позитивна сила.

Грижи

Каланхоето не е капризно растение. То е сукулент и не изисква да се полива непрекъснато. Прекалената вода даже е нездравословна за него. Достатъчно му е да го напоявате два пъти в седмицата. Листата му са дебели, твърди и гланцирани. Имат свойството да задържат влага, поради което цветето на шанса не се плаши от сушата. Обича светлината, само че го пазете от директните слънчеви лъчи, тъй като те могат да го изгорят. Идеалната температура за развъждането му е 16-21 градуса, а минималната - 10 градуса над нулата. На по-студено каланхоето ще страда. За предпочитане е да го отглеждате вътре в някоя светла стая или на закрита тераса, на която зимата не е студено. То цъфти при започване на пролетта, а височината му доближава 30-40 сантиметра. Цветовете му са ярки и красиви и устоят до три месеца в най-хубавия случай. Въпреки че не е капризно, е допустимо да стартира да линее. Причина за това може да е, че не му доближава светлина или да сте го преполяли, предизвестяват градинари. Можете да употребявате специфичен тор за кактуси и сукуленти от пролетта до началото на есента. Важно е в почвата му да има примеси от пясък.

Пресаждане

Пресаждането на каланхоето би трябвало да се прави доста деликатно, с цел да не се наранят листата му. Изберете по-широка с 2-3 сантиметра керамична или пластмасова саксия и малко по-дълбока от актуалната на цветето. Задължително би трябвало да има дренажни отвори на дъното. Подходящо е пресаждането да се направи през късната пролет. Сега е идеалният миг, тъй като растението към този момент е цъфнало. Не пресаждайте по време на самия разцвет, в случай че не е извънредно неотложно, поучават градинари. След като пресадите цветето, поръсете почвата от горната страна с малко ситни камъчета. Пролетта е и подобаващото време за размножаване на растението. За оптимални резултати използвайте резници от стъблото. Изчакайте към седмица и по-късно засадете, прецизират майстори цветари, написа Една.бг.

Какво символизират другите цветове Каланхое?

Жълтото символизира насладата, топлината и другарството.

Ако желаете да се обясните в обич, изберете алено. То е знак за пристрастеност, обич и храброст.

Розовото носи тактичност и романтика.

Бялото значи респект към мира и светлината.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР