Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това е

...
Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това е
Коментари Харесай

Вместо фалшиви оставки, БСП иска предсрочни избори

Цветанов напуща Народното събрание, с цел да остане във властта. Това е транспарантен трик за запазване на въздействие. Така Крум Зарков от Българска социалистическа партия дефинира на конференция политическата конюнктура след оставката на Цветан Цветанов през вчерашния ден: " Това не е честен акт, нито осъзната отговорност, а транспарантен трик за запазване на въздействие. "

Изборът на Даниела Дариткова за ръководител на парламентарната група потвърждава, че тя е правилен почитател на Цветанов.

Нещо сякаш се трансформира, с цел да остане същото, разяснява Зарков. Тази оставка е официална и е политически фалш. Това важи както за явните, по този начин и за скритите съдружни сътрудници.

Затова алените упорстват за предварителни избори. Според Българска социалистическа партия демокрацията е под опасност, а доказателство за това е, че политик, изгубил публично доверие, може да бъде ръководител на избирателен щаб. Това съгласно Зарков е допустимо в страни, където гласоподавателите действително не могат да упражнят гласа си, а изборните резултати зависят на първо място от тези, които провеждат процеса.

Според него оставките обезпечават комфорт на Борисов като министър-председател, само че този комфорт трае до идващия скандал и оставка. Крум Зарков изрази вяра, че на всички е станало ясно, че оставките в България служат единствено на един човек - Борисов.

Вместо подправени оставки, желаеме действителна отговорност и действителна парламентарна народна власт, настоя Зарков.

" Ние, от Българска социалистическа партия, настояваме този циничен кръг да завърши. Искаме предварителни избори, на които глобата да пристигна от гласоподавателя и той да зададе явен мандат за нулева приемливост към всяка корист с власт оттук насетне. Вместо подправени оставки, желаеме действително отговорност. Вместо превзета страна, желаеме действителна парламентарна народна власт. Това са нашите претенции и ще продължаваме да се борим. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР