Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се

...
Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Цветанов беше прав - няма кой да го накаже

" Цветанов сподели, че няма кой да го накаже и се оказа, че е прав. Отстраняването от партийна работа наказване ли е? Наказанията ги написа в Наказателния кодекс (НК). ".

Това съобщи съпредседателят на Демократична България о.р. ген. Атанас Атанасов пред bTV във връзка абсурда " Апартамент гейт ".

При Апартамент гейт стана ясно, че представители на властта са си напазарували евтини жилища. В резултат на този скандал бяха подадени няколко оставки, само че три месеца след началото на абсурда Антикорупционната комисия разгласи, че няма нарушавания. Заради този скандал вторият в ГЕРБ - Цветан Цветанов напусна всички управителни постове, правосъдният министър Цецка Цачева напусна поста си, двама зам.-министри - на младежта и спорта Ваня Колева и зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов също подадоха оставка.

Покрай абсурда с министерските жилища се появиха и подозрения, че умишлено са въведени промени в Закона за устройство на територията, с цел да може " Артекс " да стартира градеж на небостъргач в кв. " Лозенец ". По тази причина министър председателят Бойко Борисов изрази подготвеност да вкара контразакон.

От своя страна от компанията обявиха, че всички покупко-продажби са изцяло законни и заплашиха да съдят всички, които ги клеветят. Последва инспекция по случая от страна на ДНСК, при която шефът на дирекцията Иван Несторов съобщи, че небостъргачът " Златен век " е легален, тъй като има законно издадени строителни бумаги. Той уточни, че през август 2018 година основният проектант на София Здравков Здравков е удължил периода на разрешението му.

Информацията за съмнителните покупки и заменки потегли от Антикорупционния фонд. След като КПКОНПИ разгласи, че няма противозаконни действия от АКФ запитаха за произхода на парите, с окито властта е закупила жилищата си.

По абсурда с жилищата бе разследван и ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който е заявил неправилно една огромна площ от своя апартамент.

Първоначалното подозрение бе, че той е построил нелегално сауна на терасата си, която е покрив за неговите съседи. Преди дни от ДНСК оповестиха, че терасата на Георгиев е изцяло законна и той не би трябвало да отстранява никакви усъвършенствания. Георгиев бе проверяван от своя зависещ.

Според ген. Атанасов КПКОНПИ имитира битка с корупцията. Основната работа на тази комисия е да прикрива, а не да разкрива закононарушенията, счита той.

Според него прокуратурата би трябвало да върне своето място, а КПКОНПИ е непотребна. Същевременно ген. Атанасов призна, че днешната прокуратура се е трансформирала в придатък от изпълнителната власт.

" 15 години ГЕРБ ръководи столичната община и не може да се оправи с противозаконното строителство ", възкликна Атанасов. Според него законът се изопачава - когато ни е належащо - по този начин, когато не - другояче.

Фандъкова би трябвало да дава отговор. Тези служби, градоустройството - шапката им е в столичното кметство, съобщи ген. Атанасов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР