Цветана Пиронкова загуби срещата си с бившата номер 1 в

...
Цветана Пиронкова загуби срещата си с бившата номер 1 в
Коментари Харесай

Пиронкова се бори докрай, но Серина отново победи

Цветана Пиронкова загуби срещата си с някогашната номер 1 в международната класация по тенис – Серина Уилямс. Двете се срещната на осминафинал на " Yarra Valley Classic " в Мелбърн - генерална подготовка преди Откритото състезание на Австралия, което стартира на 8 февруари.

Уилямс реализира шеста победа против българката, като този път се наложи с 6:1, 6:4.

В първия сет Серина Уилямс стартира извънредно устойчиво, а Пиронкова по този начин и не напипа точния темп, с който да я затрудни. Американката реализира пробив още в първия гейм, а по-късно даде на пловдивчанката единствено 1 от идващите елементи! Сетът приключи при резултат 6:1 за някогашната номер 1 в света.

Играта стана много по-равностойна през втората част. Въпреки изоставането, българката съумя да се активизира и да покаже тенис на много по-високо равнище, което пък накара нейната съперничка да работи по-предпазливо. Десетият гейм беше извънредно оспорван. Уилямс доближи до мачбол в него и съумя да се възползва.

Така Пиронкова към момента няма триумф против носителката на 23 трофеи от Големия шлем. Двете играха една против друга на четвъртфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2020 година - това беше първият шампионат, в който пловдивчанката се включи след близо 3 години пауза в кариерата поради раждането на сина си.

Серина пък се отхвърли поради травма преди мача им, който трябваше да се състои на " Ролан Гарос " също през 2020 година Американката постоянно е демонстрирала голямо почитание към Пиронкова и е заявявала, че се възхищава на борбеността и и страхотното завръщане на корта.

На шампионата в Мелбърн Пиронкова се оправи с Людмила Самсонова и Дона Векич преди да отпадне. Преди конкуренцията българката беше изолирана и прекара 14 дни в хотелската си стая поради случай на ковид в самолета, с който дойде в Австралия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР