Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на турнира на турнира

...
Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на турнира на турнира
Коментари Харесай

Пиронкова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева в Нотингам

Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на шампионата на шампионата по тенис на трева на ITF в британския град Нотингам с награден фонд 100 хиляди $ и гостолюбие.

33-годишната Пиронкова победи румънката Моника Никулеску с 2:6, 6:3, 6:3 за 2:12 часа. Българката позволи два пробива и загуби първия сет. Във втората част до 3:3 двете си размениха по два пробива, след което пловдивчанката взе подаването на съперничката си в осмия гейм и при собствен сервис изравни резултата.

В началото на третия сет Пиронкова и Никулеску още веднъж си размениха по един пробив, само че до края на дуела българката завоюва още два пъти подаването на румънката. Последният гейм беше извънредно оспорван, а Пиронкова съумя да затвори дуела с четвъртия си мачбол.

Българката проработи 28 точки за международната класация и 2573 $ от наградния фонд. Следващата съперничка на Пиронкова ще бъде 18-годишната Ема Радукану от Англия, която отстрани осмата сложена Тимеа Бабош (Унгария) с 6:3, 6:3.

Родената в Торонто (Канада) Радукану е 361-а в международната класация. Двете с Пиронкова не са играли една против друга до момента.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР