Цветана Пиронкова отпадна от турнира на трева в Ийстбърн след

...
Цветана Пиронкова отпадна от турнира на трева в Ийстбърн след
Коментари Харесай

Пиронкова отпадна от турнира в Ийстбърн след епична битка със световната №2

Цветана Пиронкова отпадна от шампионата на трева в Ийстбърн след епична борба със международната №2 Симона Халеп. В дуел, който се игра два дни и продължи 2 часа и 39 минути игрово време, румънката се наложи с 6:7 (6), 7:6 (4). 7:5.

Халеп реализира втора победа от два мача против най-хубавата българска тенисистка и се класира за четвъртфиналите, където ще срещне някогашната №1 Каролин Вознячки от Дания. Този мач ще се изиграе по-късно през днешния ден поради организационните проблеми, които сътвориха дъждовете в Англия.

Двубоят сред Пиронкова и Халеп стартира в сряда, а пловдивчанката завоюва първия сет и поведе с пробив във втория. В този миг обаче дуелът беше пресечен поради дъжд, а изискванията не разрешиха доиграването му.


© Reuters

Пиронкова сподели темперамент и успокоение, с цел да направи страховит поврат в първия сет. Тя изоставаше с 4:5 и 0:40, а по-късно с 4:6 в тайбрека, само че избави цели седем сетбола и измъкна трагично първия сет след 8:6 в решителния гейм. Във втората част тя потегли с ранен пробив за 2:1 и водеше с 40:30 в четвъртия гейм, когато дъждовете прекъснаха мача.

При подновяването на играта през днешния ден българката затвърди пробива, който направи в последния приключил гейм в сряда. След обаче тя загуби четири поредни гейма и се озова в обстановката от първия сет - Халеп да сервира за спечелването на сета.

Както и в първата част обаче пловдивчанката се избави в последния вероятен миг, изравни резултата при 5:5 и в последна сметка се добра до тайбрек. В него обаче тя рано позволи минибрейк, изостана с 2:4 при промяната на полетата, а при 6:3 Халеп получи три следващи сетбола. Пиронкова се оправи с първия, само че нападателната игра на румънката й донесе триумф при втория.

В началото на решителния трети сет двете имаха по две точки за пробив - във втория и третия гейм, само че не се възползваха. Сервиращите съумяваха да печелят подаванията си до 3:2 в интерес на Пиронкова, която нанесе първия удар.

Тя проби за 4:2, само че не съумя да затвърди преимуществото си и Халеп върна брейка. В осмия гейм българката имаше късмет още веднъж да поведе с пробив задатък, който беше с цената на прикрит мачбол. Световната №2 обаче се измъкна и изравни за 4:4.

Пиронкова завоюва безапелационно подаването си за 5:4, само че се пропука при идващото и изостана с 5:6. Халеп получи опция да сервира за успеха и не я пропусна след безапелационен сервис гейм на 15.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР