Цветана Пиронкова е способна да победи Серина Уилямс, смята дългогодишният

...
Цветана Пиронкова е способна да победи Серина Уилямс, смята дългогодишният
Коментари Харесай

Тенис експерт: Цвети може да се справи със Серина

Цветана Пиронкова е способна да победи Серина Уилямс, счита дългогодишният тенис национал на България Ивайло Трайков. Двете още веднъж ще се срещнат в III кръг от шампионата в Мелбърн, който подгрява Откритото състезание на Австралия. Двубоят се чака да стартира към 9.30 ч. през днешния ден.

Цвети има късмет и може да се оправи - проучва за " България Днес " идния мач Ивайло Трайков. - Показа го на Откритото състезание на Съединени американски щати, където изигра първи шампионат след дълга пауза. За малко не съумя. Сега има по-големи шансове. "

Пиронкова към този момент завоюва два мача от началото на шампионата и събра пет следващи победи от старта на сезона. Уилямс има изиграни един формален мач - безапелационен триумф над Дария Гаврилова, и един показателен - победа над Наоми Осака.

" Виждам какъв брой добре играе Цвети. Справи се чудесно като се изключи първия сет против Дона Векич, само че по-късно с лекост я обърна - добави Трайков. - Плюс за Пиронкова ще бъде броят на изиграните мачове. Доста по-обиграна е. Фактор в този и идните дуели в Австралия ще бъде карантината. За огромна част от елитните тенисисти това са първи срещи. "

Според Ивайло Трайков основен фактор в идния мач ще бъде сервисът на Серина Уилямс. Той се оказа решителен в техния предходен дуел в Ню Йорк. Тогава американката имаше съществени проблеми с началния удар в първия сет, който загуби. След това поправя подаването и направи поврат.

" Ако сервисът върви, ще е доста мъчно. Уилямс ще разполага с доста лесни точки. Ако не тръгне и се влиза по-често в разиграване тогава ще бъде друго ", добави Ивайло Трайков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР